hälsa & friluftsliv

HÄMTA KRAFT I NATUREN ÄR VÄRDEFULLT

Att hämta kraft i naturen är värdefullt för mig. Hämta kraft då jag känner mig stressad eller då jag känner mig trött. Eller bara vill ta ett avbrott såklart.

Nu när jag jobbar hemifrån så känns det lättare att komma ut på en lunchpromenad eller löptur.

Värdefullt att hämta kraft i naturen
Värdefullt att hämta kraft i naturen

Det är när man känner sig som mest stressad som man inte vill släppa taget om jobbet. Känslan blir lätt att man vill jobba på för att bli klar. Egentligen är det såklart då man behöver det som bäst.

Vi går gärna på vandringsturer i naturreservat. Nu när vi tillfälligt bor i lägenhet centralt så är tillgången till skogen inte så nära. Däremot har vi som bekant en stor vattenpark. Där hänger vi så ofta vi kan.

Igår var det en fantastisk dag. Jag lyckades slita mig ifrån tangentbordet för att ta mig ut på en promenad. Snöklädd omgivning, minus 14 grader och strålande sol. Så så härligt!

Passerade de här små kompisarna som vanligt. De verkar inte särskilt brydda över det kalla vädret.

Jag hämtar gärna kraft i naturen
Jag hämtar gärna kraft i naturen

Isen hade nästan lagt sig i småsjöarna.

Vassen stod som förstelnade konstverk i bäcken.

Jag gick vidare och rundade sjön.

Gick över den vackra bron. Där borta syns Vårfrukyrkan som vi ser från köksfönstret också. Det är en av Sveriges äldsta kyrkor.

När jag gått över bron vände jag mig om. Där syns två bord. Det högra bordet är vårt favvo. Därifrån har ni sett många bilder, ni som hänger här inne.

Väl hemma från promenaden så hade jag helt klart mera energi och var mer avkopplad. Härlig motion, härlig D-vitamin och härliga bilder. Som ett kinderägg, kan man säga 🙂

Idag ska vi planera lite mera kring hus och inredning. Det är mycket att tänka på framför allt kring elen. Men roliga tankar såklart.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  16 januari, 2021 at 05:23

  Härliga bilder! Finare ute nu när det är snö tycker jag! Vi försöker komma ut varje dag. Ibland springer vi på morgnarna. Annars promenerar vi, gärna på eftermiddagen innan det blir mörkt. Det är ju kanske mer stad än natur här, men naturen finns ändå överallt tycker jag, även här 🙂

  • Reply
   Lena
   17 januari, 2021 at 09:02

   Ja, visst är det finare med snön! Skönt att komma ut. Ni är duktiga som tar er ut varje dag. Ja, det finns ju faktiskt väldigt mycket grönområden i olika form även i vår huvudstad!

   Kram Lena

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.