hälsa & friluftsliv livet

VÅRKONST I SKOGEN KÄNDES KREATIVT

Som så många yrkesgrupper har konstnärer säkerligen haft ett tufft år. Att hänga vårkonst i skogen kändes kreativt för att ändå få möjlighet att visa upp sina skapelser.

Vårkonst i skogen
Vårkonst i skogen

Vi var som sagt till mina föräldrar på påskdagen. Vi började med en promenad i skogen i närheten av dem.

Vårkonst i skogen
Vårkonst i skogen var en möjlighet att visa upp sina alster

Det var ett färgsprakande inslag i den annars rätt neutrala färgpaletten i naturen.

Vårkonst i skogen

Jag gillar verkligen smarta och kreativa idéer. När folk inte kan komma till konsten så får konsten komma till folk. Andra exempel är artister som fixar digitala konserter eller hittar på nya vinklingar på tv-program. Istället för att bli ett offer för omständigheterna och lägga sig platt så taggar man till och hittar på nån lösning. Toppen!

Det var nog påskens finaste dag. Solen spred ett vackert sken mellan trädstammarna. Tyvärr var det inte riktigt lika skönt som det såg ut. Det var inte speciellt många plusgrader och det blåste friskt, så turen blev inte särskilt lång. Men skönt att komma ut lite ändå.

Att hitta blåsippor är ett av de bästa vårtecknen!

Hela skogen var full av de små blå juvelerna.

Jag måste ge mina föräldrar beröm. De gick ”duktigt” efter varandra (och vi ett par meter efter dem) längs skogsslingan, utan att jag sagt nåt om min åsikt innan. Jag blir tokig på folk som ska envisas med att gå i bredd när man möts. Hallååå! Pandemi…. har nån hört talas om det eller!?!?! När man möts på en gång- och cykelbana, trottoar eller skogsslinga och går i bredd så är det bara några decimeters avstånd. Det är liksom inte bara i butiker som man kan smitta genom utandningen. Morr! Så, bra där, mamma och pappa! Visserligen är de fullt vaccinerade så sannolikheten att de blir smittade eller smittar andra är inte så stor, men det vet ju inte andra som de möter.

Det var ett trevligt besök med promenad för att se vårkonst i skogen och sen äta skinkmacka hos dem. Denna konstiga påsk.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria- Wikers Liv
  7 april, 2021 at 08:16

  ja… ännu en konstig påsk fick vi… det hade vi väl knappast anat förra påsken…
  Håller helt och hållet med dig om det där med att möta folk! Kliv in bakom varandra i tid när ni möter folk, hur svårt kan det va liksom? Förresten tycker jag det är irriterande även i vanliga fall, när folk måste gå i bredd när man möts på smalare ställen…
  Nu till något positivare… så härliga bilder du bjuder på och vilken mysig promenad ni ändå fick! Så kreativt av konstnären, hoppas de inte blåste bort 😉 Nog är det så att många fått vara kreativa under detta år som gått… kanske lite nyttigt att få ”nytänka” lite emellanåt 😉 🙂
  Kram och ha en fin onsdag!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   10 april, 2021 at 07:07

   Ja, faktiskt. Jag tror också att det är bra för många att tänka lite nytt. Lätt att fastna i gamla hjulspår.

   Kram

 • Reply
  FREEDOMtravel
  9 april, 2021 at 08:02

  Fint med konst i skogen! Jag uppskattar konst ännu mer i den här typen av miljöer, än i konstgallerier.

  • Reply
   Lena
   10 april, 2021 at 07:08

   Ja, det var faktiskt rätt fint. Konstgallerier kan ju vara rätt sterila.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.