livet

GRILLA TORSKRYGG BLEV EN LYCKTRÄFF

Har ni testat att grilla torskrygg nån gång? Vi testade det för några dagar sedan och det blev en riktig lyckträff. Det blev jättebra. Lite tjatigt med det gamla vanliga så det var kul att testa nåt nytt.

Det var en superskön kväll med lagom värmande sol. Det dukades upp ute på trädäcket.

Alltså mina stackars Pelargoner. De är så eländiga. Jag har övervintrat dem i lägenheten och sen i våras tog jag hit dem till huset. De har inte tagit sig alls. Misstänker att jag tog ut dem lite för tidigt i maj. Det var nog lite för kallt där nån dag. Det här är den finaste 🙂 Men nya tag nästa vinter och vår. Oj, nu spårade jag visst ur…

Grillad torskrygg blev en lyckträff
Grillad torskrygg blev en lyckträff

Lax har vi grillat ett antal gånger. Och givetvis fläskfilé, kyckling och nötkött i olika former. Men torsk har vi liksom inte tänkt på.

Grillad torskrygg

Jag placerade torskryggsbitarna på en stor bit folie och gnuggade in båda sidor med en rub som jag fick i sommarpresent från jobbet. Vek ihop folien och rullade ihop ändarna så det skulle bli tätt och sen fick Andreas ta över grillandet. Det blev toppen! Så, testa gärna att grilla torskrygg, säger vi.

Idag är det sista semesterdagen för oss. Inte för att jag börjar jobba imorgon, utan för att det imorgon och söndag ju egentligen är en vanlig helg. På måndag är det dags att sätta sig bakom ratten tidigt på morgonen och styra en timme söderut.

Men först har vi tre härliga lediga dagar att ta hand om och göra det bästa av! Ha en bra fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tina ME
  14 augusti, 2021 at 09:40

  Jaaa vi brukar grilla torskrygg rätt ofta. Vi slänger ner alla grönsaker och rotfrukter vi har också med lite grädde och färsk timjan. Så förbaskat gott!

  • Reply
   Lena
   15 augusti, 2021 at 09:31

   Grönsaker och rotfrukter i folie har jag gjort nån gång också, men inte tillsammans med torskrygg. Tack för tips!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.