resor - långa & korta

VI ÅKER TILL TYSKLAND IDAG – ÄNTLIGEN!

Vi åker till Tyskland idag. Det blir första utlandsresan på två år. Även senaste resan var till just det landet. Det har blivit några gånger dit nu. Oftast åker vi bara dit och vänder, i princip, men denna gång blir det lite längre.

Sedan jag kom in i Andreas familj har även jag blivit medbjuden på deras familjeresor till hemlandet. Två gånger om året brukar det vara. Oftast brukar själva resan dit och tillbaka vara målet. Bil till Göteborg och färjan över till Kiel, ha några timmar där och sedan tillbaka igen. Denna gång stannar vi lite längre, som sagt. Det blir två nätter på hotell också. Det var tänkt att den här resan skulle göras förra våren. Men sen kom det en alltför välbekant pandemi i vägen. Men nu så.

Åker till tyskland idag. Kanske hittar jag någon mera inredningsdetalj som kompis till det här trälövet.
Åker till tyskland idag. Kanske hittar jag någon mera inredningsdetalj som kompis till det här trälövet.

Vi kommer att strosa längs vattnet, titta var svärisarna bodde när de var små (i centrala Kiel), ta ett glas i en liten ölstuga eller biergarten, ta en båttur på kanalen, fika, kanske besöka något museum, se en ubåt från andra världskriget och ta bussen till ett fint område längs vattnet. Ja, ni fattar. Back to the roots och chilla, kan jag väl sammanfatta det.

Detta är sista resan med svärisarna. Svärfar orkar inte riktigt mera. Är man 80+ så får man vara lite trött! Det ska bli så mysigt att få ta del av Andreas rötter lite mera och se lite annat än gågatan och shoppinggallerior 🙂

Och det där trälövet på bilderna då? Jo, det köpte jag på en av de tidigare resorna till Tyskland. Köpte det med en dröm om att jag kanske nån gång skulle ha ett boende med höga fönster. Se så det kan gå 😉

Nu ska jag packa det sista och äta frukost nummer två. Snart bär det iväg!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.