livet

Sverige vs Frankrike

Idag har jag haft besök på jobbet av en av mina kollegor i vårt franska dotterbolag. Hon är jättetrevlig och är mycket bra på engelska så det gick bra. Hon pratade så mycket att till och med mina tankar, i bilen påväg hem, hade fransk brytning 🙂 Djag måste kåmma ihåg att dskicka mailet nâr djag kömmerrr ’em. Ni hör accenten va? Jag brukar inte skriva något om jobbet, men det här var lite kul.

Ett av syftena med besöket var att benchmark’a vår grupp mot hennes. De är nämligen dubbelt så många som vi, trots att vi hanterar ett större flöde. När jag berättade om en rutin vi har, och hon insåg vad det innebar, så utbrast hon aaah, dthiiz will chönge my livfe! Kul när man kan förändra någons liv, bara sådär. Jag förstår i och för sig hennes känsla. Kan man korta två timmars arbete mitt i månadsbokslutet så känns det som om livet blir betydligt lättare.

Sen gick vi några stycken och åt lunch. Bl a var vår vd och koncernchef med. När det var dags för kaffe på maten, så frågade han henne och och mig hur vi ville ha kaffet. Medan han gick iväg så fnittrade hon hysteriskt he as CEO will gêt me söme cöffee. Hon var ju inte förvånad eftersom hon såklart känner till kulturskillnaderna. Men jag fick uppfattningen om att det där var något riktigt stort att berätta om hemma. Hon deklarerade att hon aldrig mer ska jobba i ett strikt franskt bolag.

Kände mig lite glad och upprymd efter den här dagen, trots högt tempo och att jag är lite tung i huvudet.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Fru Sederblad
    26 april, 2012 at 07:49

    Fransk brytning. Jag kan inte låta bli att skratta, det låter så himla roligt ;-). Inspectööör closååå typ. Allra roligast är när de säger ord som dog som blir dööög… tycker jag…

    • Reply
      Lena
      27 april, 2012 at 06:45

      Ja, just det! Det var honom jag tänkte på, men fick inte fram namnet. Tack 🙂

  • Reply
    Maria på inredningsvis.se
    27 april, 2012 at 09:23

    Jag har en passion för allt franskt:) Tack för fina ord på min blogg och kom snart tillbaka, jag har mer inspiration till dig:)
    Ha en kanonhelg

    LOVE Maria på inredningsvis

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.