Igår stod lussebullsbak på agendan. Det blev saffranssnurror med vit choklad (recept från Arla). Har gjort de förut. Den här gången utan pinjenötter. Hur goda? Gudomlig goda!
Saffranssnurror
50 st
Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kvarg (kesella)
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.
2 Comments
Villa-sjohaga Hanna
3 december, 2012 at 08:04Ser super ut!!!! Mums!! Kram
Fru Sederblad
4 december, 2012 at 09:13Nej, men alltså. Sådana där måste jag göra. Måste!!