recept

Gudomligt goda saffranssnurror

Igår stod lussebullsbak på agendan. Det blev saffranssnurror med vit choklad (recept från Arla). Har gjort de förut. Den här gången utan pinjenötter. Hur goda? Gudomlig goda!

Saffransdeg

Saffransdeg

På med rumsvarmt smör

På med rumsvarmt smör

Strö över riven vit choklad

Strö över riven vit choklad

Saffranssnurror

50 st

Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kvarg (kesella)
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.