resor - långa & korta umgänge

DUBROVNIK – LIVSSTIL

SONY DSC

När vi strosade runt i gamla stan och kring vårt hotell så slog det oss att det ju faktiskt bor folk där. Jag står och fotar på trottoaren/gatan som svänger runt, och passerar till vänster om blommorna, vid den här uteplatsen.

 

SONY DSC

Centralt havsnära hus med insynsskyddad (NOT!) uteplats och lättskött tomt, kanske det skulle stå i deras Hemnet-annons.

 

SONY DSC

Hus med solig inramad uteplats med högt läge. Eller?

 

SONY DSC SONY DSC

Tyvärr fanns det en hel del tragiska spår efter kriget också. Ett krig som ju faktiskt pågick i närtid.

 

IMG_0898

Hotellets taxi-/shuttlebusschaufför hade fullt upp med att charma de gamla brittiska damerna. När jag fotade nåt, så tjatade han att jag skulle fota honom också. Haha.

En kväll var det bröllopsfest på hotellet. Det var ett väldigt tjo och tjim redan när de kom. Våra kompisar, som bodde ovanpå festlokalen, kände det som om de sov på ett disco hela natten. Framåt 4-5 på morgonen tystnade det. Sedan pågick en sängkammarfars i klass med Intiman på vårt våningsplan, sa maken som var vaken. Det slogs i dörrar och det skrattades och pratades en hel del. Jag var dödstrött så jag sov som en stock.

 

SONY DSC

Förlåt för den estetiskt katastrofala bilden, men jag var tvungen att visa er. Ni ser bilarna jag fotade genom bussfönstret. Bilarna är parkerade. Mitt. I. Korsningen!

Den franska tanten då? Jag kommer in på damernas. Hon sitter där med dörren halvöppen. Drar igen dörren lite grann när hon märker mig. När jag tröttnat på att vänta väljer jag herrarnas. När jag kommer ut är hon klar. Är klädd i vadlånga byxor, ankelhöga kängor och däremellan nerkasade nylonstrumpor och har inte bara druckit ett glas vin. Hon torkar händerna efter tvätt. Slänger pappret snabbt rakt åt sidan. Håller sig svajande i handfatet och konstaterar att pappret hamnade i blomkrukan på golvet. Sluddrar pardon och går ut. Alltså, det såg så vansinnigt kul ut! Undrar fortfarande om det var mig eller blomkrukan hon bad om ursäkt till.

Det sista inlägget om Dubrovnik får handla om mat & dryck, om bubbel och om att ta nån i örat.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Queen of Kammebornia
  17 oktober, 2013 at 10:21

  Ja, vad säger man. Det är intressant att resa, man får alltid nya perspektiv på saker och ting! Kram!

 • Reply
  Jens
  7 juni, 2015 at 11:32

  Dubrovnik är en fantastisk stad ! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.