resor - långa & korta umgänge

DUBROVNIK – MAT & DRYCK

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vad ska man äta i Kroatien om inte mat från havet, i alla dess former? Tror vi åt Mussles Buzara 2 eller 3 gånger på 4 dagar. I övrigt så har de inte så flashiga delikatesser utan mer rejäl vällagad husman. Lite mindre salt och kryddor än vad vi är vana vid. Men helt okej.

 

SONY DSC

Fanns det en gränd så satte man upp en markis eller parasoll så hade man en restaurang.

 

SONY DSC

Eller fanns det ett stort träd (och det fanns det många av) så fixade man en restaurang.

SONY DSC

När vi väntat en timme på en båttur, som vi köpt biljetter till, så tog vi taxi istället. Väl på plats så fanns samma båtagentur där också. Då tog min kompis båtgossen i örat och talade om att så där gör man inte! Var så snäll att betala tillbaka pengarna! Typ. (Hon kan eventuellt ha använt lite andra uttryck ;-)) När vi fått tillbaka pengarna drogade vi ner oss med bubbel. Då gick hornen tillbaka och allt kändes plötsligt roligt och härligt igen. Dagen efter kände båtbiljettstanten inte igen oss utan försökte sälja på oss biljetter igen. Då tog vi henne i örat också och sa att så där gör man minsann inte! Så det så! Typ, igen.

 

SONY DSC

Vid ett hål i muren runt gamla stan satt en liten oansenlig skylt om att det fanns kall dryck på andra sidan. Vi tittade in och gick en brant trappa ner. Där fann vi den mest coola baren. Det är svårslaget att avnjuta bubbel i solen på en klippa och titta ut över Adriatiska havet.

 

SONY DSC

Och det är svårslaget att sitta på hotellets gigantiska balkong och njuta av härlig dryck, gott sällskap och underbar solnedgång. Så, då kan vi lägga ännu en kanonresa med härliga vänner till minnesbanken.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Emma
  18 oktober, 2013 at 06:28

  Ser alldeles alldeles under bart ut
  Kram
  E

 • Reply
  Prinsessorna på Bellevue
  18 oktober, 2013 at 08:04

  Åhh, vad mysigt! Är ni på semester!!!! Ser ju hur härligt ut som helst och njuut nu!

  Fredagskraam
  Petronella

 • Reply
  Linda
  18 oktober, 2013 at 10:22

  Så kul att se hur ni har haft det. Jag blir så sugen på att åka.

  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram Linda

 • Reply
  Ninelin
  18 oktober, 2013 at 03:26

  Avis jag är! 🙂

  Kram N

 • Reply
  Tess - Svengelska Huset
  1 november, 2013 at 09:42

  Men wow! Det ser ju supernice ut där! Var det varmt nu också? Ser ju ut så… men badväder? Kan iofs tänka mig att det är fint där även utan bad 🙂

  • Reply
   Lena
   1 november, 2013 at 10:10

   Det var riktigt nice och otroligt vackert. Och varmt, som sagt. Haha. Jodå, det var flera som badade i havet.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.