recept

PEPPARKAKSBOLLAR MED NÖTKROSS

SONY DSC SONY DSC

De här var så goda, och gjorde lite succé på mitt kalas, så de måste jag tipsa om. Hittade receptet i en gammal Allt om mat – julspecial.

Pepparkaksbollar med nötkross (ca 40 st)

250 g mandelmassa
200g smör
4 dl havregryn
150 g pepparkakor
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Garnering

200 g sötmandel
100g hasselnötter
250g mörk choklad (70%)

Gör så här:
1. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Skär smöret i mindre kuber.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen.
3. Hacka mandel och nöter. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Rulla bollarna först i chokladen och sedan i nötströsslet.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Susanne
    2 december, 2014 at 09:20

    OMG, låter såå gott!!!
    Dessa måste jag testa till helgens adventsbrunch.

    Hoppas allt är bra med dig
    KRAM Susanne

  • Reply
    ullis
    2 december, 2014 at 02:11

    Lät väldigt gott, allt med mandelmassa lockar just den här månaden 😉

    Kram Ullis

  • Reply
    ulrica
    2 december, 2014 at 03:44

    Mums, måste absolut testas :).
    Kram

  • Reply
    Adela
    3 december, 2014 at 04:05

    Mmmm verkar ju toppengoda!
    Måste testa dem till nästa glöggmingel jag ska ha:)
    Toppen och tack för receptet!

    Kram
    Adela

  • Reply
    Jannike - Bromans Bravader
    3 december, 2014 at 03:53

    Ja Tack!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.