De här var så goda, och gjorde lite succé på mitt kalas, så de måste jag tipsa om. Hittade receptet i en gammal Allt om mat – julspecial.
Pepparkaksbollar med nötkross (ca 40 st)
250 g mandelmassa
200g smör
4 dl havregryn
150 g pepparkakor
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Garnering
200 g sötmandel
100g hasselnötter
250g mörk choklad (70%)
Gör så här:
1. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Skär smöret i mindre kuber.
2. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg dem i kylen.
3. Hacka mandel och nöter. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Rulla bollarna först i chokladen och sedan i nötströsslet.
Må bäst!
5 Comments
Susanne
2 december, 2014 at 09:20OMG, låter såå gott!!!
Dessa måste jag testa till helgens adventsbrunch.
Hoppas allt är bra med dig
KRAM Susanne
ullis
2 december, 2014 at 02:11Lät väldigt gott, allt med mandelmassa lockar just den här månaden 😉
Kram Ullis
ulrica
2 december, 2014 at 03:44Mums, måste absolut testas :).
Kram
Adela
3 december, 2014 at 04:05Mmmm verkar ju toppengoda!
Måste testa dem till nästa glöggmingel jag ska ha:)
Toppen och tack för receptet!
Kram
Adela
Jannike - Bromans Bravader
3 december, 2014 at 03:53Ja Tack!