livet

SKRIV SOM ETT PROFFS!

 

IMG_3520

När jag inte vann boken Skriv som ett proffs, i en tävling så såg jag till att ändå lägga vantarna på den. Jag, som många andra bloggerskor, gillar ju att utrycka mig i skrift.

Boken är visserligen främst riktad till den som ska skriva en bok, men de flesta tips kan omvandlas till bloggandet. Den är lättillgänglig, tydlig och strukturerad. Precis som ett recept. En skopa X och två nypor Y. Typ. Som jag gillar, haha. Författaren beskriver t ex tänk’et kring att man ska skriva trovärdigt med Djungelboken som exempel. ”Man kanske köper grundidén om att Bagheera ska föra Mowgli till människobyn, men inte att de liftar sista delen av vägen med ett flygplan…”. Haha, väldigt tydligt.

Om man vill marknadsföra sig är det bra att lägga lite tid på att beskriva vad boken/bloggen handlar om i en mening eller två, om varför just den är läsvärd. ”Om folk somnar mitt i din förklaring är det dags att förbättra förklaringen”. Det där vill jag verkligen bli bättre på. Är urkass på att beskriva min blogg, vad den handlar om och varför jag bloggar.

IMG_3522

Vill du få tips på hur man bygger upp en text, undviker fällor, tar hjälp, marknadsför dig m m? Beställ boken härifrån, som jag gjorde. Nu återstår bara att finslipa textbearbetningen, haha.

Och vet ni? Det där blå bokmärket i skinn fick jag av mormor när jag var liten. Hon brukade alltid ha små presenter med sig hem från sina otaliga resor. Är det inte coolt att jag har den kvar än?

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria
  5 maj, 2015 at 05:31

  Verkligen coolt att du har bokmärket kvar! Fortsätt vara rädd om det du!
  Jag har också hört talas om den boken, och funderat på att köpa den. Har alltid gillat att skriva. ”Skriva av mig”, typ…
  Ditt bloggnamn väcker väl nyfikenhet?! ”Gott för själen” låter rogivande och skönt. ”En blogg för att utmana”, man undrar vad DET handlar om? 😉 Alltså väcker det nyfikenhet. Gillar din blogg!
  Kram/Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.