livet

EN DAG SOM DENNA

IMG_5163

Idag njuter jag av att vara ledig. En dag som denna. Dagen innan midsommarafton. Jag äter min nya favvo Chiapudding (kokosmjölk, chiafrön, blåbär och kokos i just denna på bilden, i morse hade jag banan i också).

 

IMG_5171 IMG_5164

Jag gräddar mitt hälsobröd som har fått stå och jäsa i kylen över natten. Och jag tvättar och bäddar rent i sängen.

Imorgon är det midsommarafton. Vi kommer att vara hemma, ensamma. Vi fick en inbjudan till vänner, men vi kände inte för det helt enkelt. Jag tror att många skulle behöva säga ”tack, men nej tack” lite oftare. Utan att det är nåt konstigt med det. Jag vill se det som att man säger ja till sig själv istället för nej till någon annan. Det är ju inte så att vi säger nej till dem. De är jättetrevliga och roliga på alla vis. Vi säger ja till oss själva, ja till lugn och ro, ja till att landa. Så idag småpysslar jag med sånt som är härligt. Landar. En dag som denna. Dagen innan midsommarafton.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  helenas enkla vardag
  18 juni, 2015 at 09:01

  Håller med dig! Viktigt att känna in hur man mår och inte bara köra på i 190.. Men vi har nog svårt att just tacka nej till bjudningar mota att bara sitta hemma, men man behöver det också, att bara vara.
  Önskar dig en fin fin midsommar.
  Kram Helena

 • Reply
  Katarina
  18 juni, 2015 at 09:20

  Hallå där!
  Så kloka ni är!
  Jag har precis som Helena svårt att säga nej för at bara vara hemma..
  Men det borde man allt göra lite oftare..
  Jo kvällen föra Kajas 18-års dag var vi bortbjudna…maken vill gå men jag sa NEJ hårt och bestämt…haha…så nån gräns finns allt.
  Nu ser jag fram emot att resten av helgen ska bli lugn hemma..
  Vill pula o pyssla, så har jag tyvärr en del jobb som int hunnit bli färdigt som måste göras..
  Din loungehörna är så snygg och jag håller tummarna att ni får sitta där i morgon… å snyggkläderna var det stort gilla på..;)
  Kram o ha en underbar dag i morgon!
  Kram Katarina

 • Reply
  Home2tiny
  18 juni, 2015 at 09:26

  Klokt och något jag gör mer och mer, lyssnar på kroppen och låter den bestämma om det blir ett ja eller nej. Imorgon kommer goda vänner hit och det blir väldigt lugnt. Ha nu en mysig midsommar. Kramisar Tina

 • Reply
  Milla
  18 juni, 2015 at 10:36

  Helt rätt! Oj vad sliten man känner sig nu. Alltid mycket denna tid, och så denna o-sommar…. Säga nej är skönt ibland. Vi ska fira midsommar i reducerad skara hemma hos oss imorrn, för några år sen var vi ett stort gäng vuxna o barn men sedan ändrades det, blev inte så bra till slut. Nu är jag glad att det blir av ändå. Ha så mysigt!! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.