livet

EN NATIONALDAG PÅ STOCKHOLMS TAKÅSAR!

SONY DSC SONY DSC

Jag tillbringar gärna en nationaldag på Stockholmstakåsar igen. Eller vilken dag som helst. Nja, vi tillbringade ju inte direkt hela dagen på taket. En timmes guidad stadsvandring på taket på gamla rikstadshuset på Riddarholmen blev det.

 

SONY DSC

Hahaha, jag ser ju verkligen inte klok ut med buffen under hjälmen. Jag hade ju kunnat välja en mer passande hjälm. Men jag bjuder på den bilden.

 

SONY DSC

SONY DSC

Vi hade fått presentkort från barnen för länge sen och äntligen blev det av. Den här turen var helt klart över förväntan. Det var hur coolt som helst. Det var alltså en stadsvandring med jätteduktig guide som berättade en massa om byggnader, politiska beslut, årtal, och kungar som ett rinnande vatten. Det är ju en rätt häftig tanke att när Stockholms stadshus byggdes så var det rena landsbyggden. Och när man byggde järnvägen till Uppsala så var Stockholmarna rädda att Uppsala-borna skulle invadera Stockholm. Att de skulle kunna invadera Uppsala tänkte man tydligen inte på, haha.

 

SONY DSC

SONY DSC

Tyvärr hade vi inte riktigt vädret med oss, det duggade lite, men man fick låna regnkläder ifall man ville. Jag hade som tur var min lilla gamla kamera som jag lätt kunde stoppa innanför jackan när det blev för blött.

 

SONY DSC

Det var rigorös säkerhet. Omöjligt att trilla ner på gatan. Däremot blir det en utmaning om man har höjdrädsla. En tjej fick hjälpas ner när hennes kropp började protestera. Hon var glad och sa att hon inte var rädd, utan det var bara kroppen som inte ville som hon ville, så det var ingen fara. Men de var så proffsiga och pratade fram henne till en plattform där hon kunde gå tillbaka en bakväg.

 

SONY DSC

Det här är verkligen en annorlunda och cool aktivitet jag rekommenderar. Det var så himla läckert. En riktig höjdare, skulle man kunna säga. Tack ungar!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria
  7 juni, 2015 at 11:01

  Åh wow vad coolt!!!! Säkert jätteintressant och häftigt, men själv skulle jag nog tyvärr aldrig fixa det på grund av höjdskräck 🙁 Häftiga bilder du fick till!
  Tack fina du för dina fina ord om vår lilla student-tjej 🙂
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.