Vet ni vad?! Jag lagade mat igår kväll och jag freestyle’ade. Och det blev gott! Så gott att jag måste skriva ner receptet. Så nu är jag outhärdligt mallig!
Gott för själens laxpaket (4 portioner)
Lax i portionsbitar
1 dl riven parmesan
1 pkt körsbärstomater
1 knippe färsk grön sparris
Citronsaft
Olivolja
Salt
Peppar
– Riv parmesanen om du har en hel bit.
– Bryt av yttersta bitarna av sparrisen. Förkoka den nån minut i lättsaltat vatten ifall du vill. Jag gjorde inte det. Vi gillar tuggmotstånd.
– Skölj laxbitarna, klappa dem torra med papper och lägg bitarna på separata foliebitar.
– Salta och peppra laxarna (jag hade citronpeppar) rikligt på båda sidor.
– Fördela tomaterna och sparrisarna på laxen.
– Strösla över den rivna parmesanen över fisken och grönsakerna.
– Pressa citronsaft över och ringla olivolja över hela härligheten.
– Vik ihop foliepaketen och stick i en termometer mitt i en laxbit.
– Grilla paketen tills laxen fått en innertemperatur på 56 grader.
– Servera med dillkokt potatis och naturell creme fraiche.
Rätten avnjöts till en vit Chardonnay som vi köpte på senaste resan till California. Vi kunde inte motstå de charmiga etiketterna, white truck och red truck. Det fanns en pink truck också, men den hoppade vi över eftersom vi redan hade köpt ett annat rosé.
När jag drog in doften och tog första klunken av det här vita så förflyttades jag på en tiondels sekund till underbara Cali. Jo, det är smakskillnad. Det är till och med smakskillnad mellan vingårdarna fick vi lära oss.
Må bäst!
11 Comments
Mallansvardag
11 juli, 2015 at 08:04Det där lät fantastiskt gott – älskar lax men kör lite samma samma hela tiden så ett nytt recept tackar jag för : )
Kram Malin
Lena
11 juli, 2015 at 04:40Kul!
home2tiny
11 juli, 2015 at 08:13Älskar lax i alla former och ditt recept såg väldans smarrigt ut, måste testas när det blir grillväder igen…. Kramisar Tina
Lena
11 juli, 2015 at 04:40Hoppas det går hem och att det snart blir grillväder!
helenas enkla vardag
11 juli, 2015 at 09:11mmmm så gott det såg ut och jag som älskar fisk. Ska testas.. kram Helena
Lena
11 juli, 2015 at 04:39Hoppas du också gillar’t!
Hem & Trevligheter
11 juli, 2015 at 04:04Efter jag hade läst ditt inlägg lite snabbt så passade vi på att inhandla ingredienserna när vi var och veckohandlade idag. Senare i veckan ska vi testa. Lät så gott, så gott.
Kram och trevlig lördag.
/Linda
Lena
11 juli, 2015 at 04:39Vad roligt. Nu håller jag tummarna!
✫ Fru Eriksson
11 juli, 2015 at 04:17Åh,så gottit – Älskar Lax ♡ …
Måste testas!
Lena
11 juli, 2015 at 04:39Kul! Välkommen hit och välkommen tillbaka!
EN LJUVLIG FÖRSOMMARDAG - Gott för själenGott för själen
12 maj, 2018 at 07:02[…] Och att sen fixa fräsch mat på grillen är ju inte helt fel. Gjorde mitt eget Gott för själens laxpaket. […]