livet resor - långa & korta

GUTE GRILL & BAR

 

Inför vår Stockholmshelg med vänner skulle jag kolla efter lämpligt ställe att äta middag på och bad om tips av er bloggläsare och Instagramföljare. Oj vad många bra tips jag fick!

 

IMG_3557 1

Valet föll på Gute Grill & Bar. För en gångs skull tog jag inte med mig stora kameran. Det fick jag bittert ångra för jäklar vilket bra ställe! Tyvärr får det bli en del gryniga mobilbilder.

 

IMG_3559-checker

Gotlandsinspirerad inredning mötte oss. Den mesta maten som serveras är från Gotland, men mot vad man kan tro så är denna Stockholmsrestaurang den första de öppnade, den andra i Åre och först den tredje i Visby.

 

IMG_3561 1

Vi blev snabbt omhändertagna och fick till en början en liten morotssoppa. Smart drag att ”underhålla” hungriga gäster! Och gott var det också.

 

IMG_3562 1-checker

Samma tjej tog hand om oss hela middagen (vet inte vad hon hette, men hon hade rödlätt uppsatt hår). Hon var så så bra! Snabb (utan att vara stressad), trevlig, intresserad och kunnig på vad som serverades! Imponerande tjej. Jag som gillar att testa nya saker valde björksav att starta med. Svårt att beskriva smaken, men det var jättegott. Gissningsvis var det i alkoholstyrka som starkvin.

 

IMG_3564 1

Till förrätt valde jag Semitorkad plommontomat med bl a karl-johan-puré och rostade hasselnötter. Så gott även det.

 

IMG_3565 1

Sorry för dålig bild, men jag måste visa. Maken valde Sotat ryggbiff som kom med en massa små skålar. I den längst ner i bild är det friterad Fönsterlav. Hur ofta äter man typ mossa liksom?! Det smakade inte så mycket visserligen, men galet coolt.

 

IMG_3574 1

En härlig grillplanka kom in med makens nöt och våra vänners lam och lax. När det krävdes så hjälptes personalen åt vid ett bord så att gästerna skulle få maten samtidigt. Snyggt! När gästerna rörde sig i lokalen så klev personalen åt sidan och släppte förbi på avstånd liksom. Många gånger går bara personalen på och klämmer sig emellan, men inte här! Såna små detaljer som gör så mycket.

 

IMG_3578 1

Jag valde den vegetariska rätten Portabellosvamp med bl a krämig kastanj och rökt äpple. Gott även det.

Innan vi ens hann reflektera över pausen mellan förrätt och varmrätt kom tjejen och sa att maten är strax på gång.

Det var vansinnigt gott och vi var så nöjda och mätta allihopa. Köksmästare David Lundqvist (finalist i Årets kock 2014) med personal levererar ett genomtänkt koncept. De vet hur man får sina gäster att känna sig omhändertagna och nöjda med maten! Vi kommer tillbaka!

Och tack Milla för tipset!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Milla
    18 november, 2015 at 06:49

    Vad kul att ni gillade stället! Vi gillade bemötandet redan i baren och den goa stämningen och MATEN! Känns som ett ganska okänt ställe bland breda massan och det är ju bra, överhajpade ställen vill jag helst inte gå på 😉 Kram!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.