livet

NU ÄR BOMBEN SLÄPPT

 

Jag brukar ju inte prata så mycket om jobbet. Men nu vill jag dela med mig av något som påverkat mitt bloggande.

I några veckor har jag blivit matad med frågor från koncernledningen. Frågor som har krävt snabba svar. Till sist var situationen ohållbar för dem och de tvingades berätta för mig vad som var på gång. Men först var jag tvungen att skriva på ett tystnadspliktsavtal från amerikanska advokater. Och jäklar vad jag har hållit tyst! Har inte ens viskat till maken. Såna advokater är inte att leka med.

 

IMG_9210

Efter många turer blev det äntligen klart. Vår koncern blev uppköpt av ett amerikanskt börsnoterat företag i samma bransch. Så skönt att det är klart. Eller, typ klart. Alla konkurrens-kvarnar ska mala färdigt först i ett par månader, men man ser inga hinder just nu i alla fall. Och det är ju officiellt. Skönt att slippa hålla tyst för mina tjejer.

 

IMG_9212 IMG_9214

Efter att amerikanska börsen stängt samma kväll som kontrakten tecknades (onsdags kväll) så kunde informationsbatteriet dra igång i torsdags morse. Information till anställda, kunder, leverantörer och andra intressenter.

 

IMG_9213

Det har tagit en hel del energi från mig. Men nu ser jag fram emot nya utmaningar. Svenska börsens redovisningsregler har jag erfarenhet av men inte amerikanska börsen. Så har nån erfarenhet av detta så får ni gärna hojta till!

 

IMG_9211

För övrigt kan jag ju bara kommentera att jag även i år har gjort en lite större adventsplantering. Rätt lika förra året. Men varför ska man ändra ett vinnande koncept liksom?

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Hem & Trevligheter
  6 december, 2015 at 02:02

  Oj, det händer grejer! Spännande med nya marknader.

  Jättefin plantering. Här var jag och shoppade på Blomsterlandet idag, lite smått och gott med jultema.

  Strax dags att åka till jobbet för det årliga julpysslet. Och jag som varken gillar skrikiga barn eller att pyssla kommer få bita mig hårt i tungan. 😉

  Kram, kram

  • Reply
   Lena
   27 december, 2015 at 09:33

   Här händer det verkligen grejer. Eller mera på jobbet 🙂

   Nä, precis, tänk vad ungar måste skrika när de pratar!

 • Reply
  Milla
  6 december, 2015 at 02:52

  Oj vilken skarpt läge att hamna i! Förstår att det kostat på en del. Hoppas det blir nya spännande saker som händer o påverkar jobbet positivt. Jag har ju jobbat i amerikanskt företag många år men inte med redovisningsregler (tack o lov 😉 ) och det är ju alltid organisationsförändringar på G…. Kram Milla

  • Reply
   Lena
   27 december, 2015 at 09:33

   Det har kostat en helt del energi och anspänning för att leverera det som förväntas.

 • Reply
  Maria
  7 december, 2015 at 08:51

  Så vackert!
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   27 december, 2015 at 09:36

   Tack!

 • Reply
  PLUGGA I USA IGEN - Gott för själenGott för själen
  30 december, 2016 at 09:34

  […] ju förut att jag haft så mycket att pyssla med både på jobbet och privat. Sedan släppte jag bomben om vad som varit på gång på jobbet. Men har ännu inte berättat om vad som uppslukat mig […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.