inredning

JAG GILLAR KOLONIAL INREDNINGSSTIL

 

Ni får vänta lite till på inlägget om bloggdejten. Jag var inte hemma från jobbet förrän nio igår så då fick jag lov att ta ett inägg jag hade förberett mera idag.

Jag gillar kolonial inredningsstil. I alla fall vad jag har uppfattat som kolonial inredning. Det där med mörkare träslag, ljusa textilier, läder, rotting och korgar kryddat med mycket gröna växter.

 

IMG_0123 zebralampa

Vi har ju våra mörkbruna trägolv och ljusa soffor bl a. Just här på matbordet i vardagsrummet blev det en liten sån hörna också. En sagopalm har vi nu haft i ett par år (med en liten tassel från Maria Montazamis vin, hihi). Här tillsammans med en zebralampa och en mässingsljusstake. Lampan hittade jag här i somras. Den verkar faktiskt finnas kvar fortfarande. Den har stått i köket ett tag, men nu flyttat hit.

 

IMG_0128 ljusstake bomans

Den här toksnygga ljusstaken i antikmässing och läder hittade jag vid ett besök här i somras.

 

 

IMG_0130 2 ljusstake bomans

Jag gillar genomtänkta detaljer. Tittar man noga så ser man stygnen som håller ihop läder”skaftet”. Så coolt!

Jag vet inte riktigt vad det är som göra att jag gillar stilen. Kanske är det känslan av sköna easy-going semesterdagar på varmare breddgrader. Semesterdagar som får mig att släppa ner axlarna och vara i nuet.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.