livet

IDAG HAR VI ÄGNAT OSS ÅT BÅTKÄRLEK

 

Denna söndag ägnades till stora delar åt att ge båten lite kärlek. Den har stått på land i ett antal år och väntat på att nån ska orka ta tag i renoveringen. Men det är inte mycket kvar nu. Jag, maken och mellansonen har jobbat med båten idag.

 

IMG_4223 båtinredning x

Klädseln är helt ny. Vi lämnade in den för omklädning förra året. Sen har den legat inplastad och väntat på att få komma på plats. Den ser lite fläckig ut på bilderna, men det är den inte. Det ser också lite snett och vint ut på bilden, men det är det inte heller.

 

IMG_4239 båtinredning x

Det som vi gjort närmast i tid är att klä ruffens golv och lägre väggar med heltäckningsmatta i beige. Perfekt färg till den beige’a dynklädseln. Ljust, men ändå inte så ljust så det blir känsligt för smuts. Det var en hel del pyssel med tillskärningen och limmandet av mattan kan jag säga. Sen har alla trädetaljer satts tillbaka.

 

IMG_4226 båtinredning x

För er som undrar kan jag säga att det är en Sea Ray Weekender 300 (30 foot, 10,5 meter lång och 3,6 meter bred). Det har tagit sin lilla tid att renovera två motorer och inredning i den båten vill jag lova!

 

IMG_4222 båtinredning x

Här är den ena sidan av dinetten. Här kan man lägga en skiva och dyna så kan två personer sova här. Man kan till och med vara 206 cm lång och sova här. Det är utprovat 🙂 (Där längst till vänster på durken (golvet) ska det också vara matta).

 

IMG_4220 båtinredning x

Och där i hålet sätter man bordet.

 

IMG_4237 båtinredning x

Andra sidan av dinetten.

 

IMG_4229 båttoa x

Våtrumsväggarna på toaletten har bytts ut och en ny toalett har fått komma in. (De övre ljusare delarna av väggen). Dusch finns också, men det syns inte här.

 

IMG_4242 getingbo x

Man gör vissa fynd när man plockar och städar och river. Här ett getingbo.

 

IMG_4246 fågelbo x

Och en början till ett fågelbo.

 

IMG_3970 båt x IMG_3967 båt x

Och så här såg det ut för ett par veckor sedan! Ni fattar väl att jag var tvungen att ta ett par kaosbilder när jag var minst sagt uppgiven.

Maken har sagt länge att båten ska sjösättas till semestern. Jag har lika länge undrat vilken semester. Nu börjar jag tro på årets semester. Faktiskt.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ulrica
  3 juli, 2016 at 08:05

  Jag håller alla tummar för att ni får leva båtliv :). Det ser ju ut som att det har hänt MASSOR dessa sista veckorna!!

  Kram Kram

  • Reply
   Lena
   4 juli, 2016 at 07:37

   Ja, det har hänt en hel del. Finalen är inom räckhåll!

 • Reply
  Milla
  3 juli, 2016 at 09:54

  Å vad fint det blir! Va kul om den kommer i sjön. Vi har också haft en Sea Ray en gång i tiden i början på 90-talet. En 210 Monaco, man kunde sova i den men det var mer en ”fräsarbåt” som drog massa bensin och kostade massor i försäkring men var kul när man var ung 😉 kram!

  • Reply
   Lena
   4 juli, 2016 at 07:38

   Eller hur! Det är inte direkt gratis med båt!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  4 juli, 2016 at 10:10

  Trevligt med lite båtfix! Det ser lite rörigt ut på de understa bilderna, men det gör det ju alltid när man håller på…!!! Hoppas att ni snart kan komma ut med båten! 🙂

  • Reply
   Lena
   5 juli, 2016 at 04:54

   Haha, rörigt!? Minst sagt! Ser visserligen lite extra rörigt ut eftersom alla nya inplastade dynor tvingades ligga där.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.