hälsa & friluftsliv

MAT- OCH SOVKLOCKA

 

Jag har verkligen en inbyggd mat- och sovklocka. Jag funkar bäst när jag får regelbunden sömn, helst utan att skjuta på dygnet på helgerna så mycket, och ganska tät näringstillförsel.

 

IMG_7819 granola IMG_8202 granola

Frukost med gröt, juice och kaffe. Och ibland med macka också. Mellis på för- och eftermiddag med frukt, keso eller som här yoghurt och egen granola. Och sen middag med lagad mat. Sen äter jag sällan nåt mera på kvällen. Jag får liksom i mig tillräckligt under dagen.

 

IMG_7818 granola

Det är så jag funkar bäst helt enkelt. Jag får inte så stora blodsockersvängningar, hjärnan håller sig pigg och jag får kraft att träna.

 

IMG_7821 granola IMG_8198 granola

Eftersom jag ätit frukost så tidigt som vanligt så har jag laddat på med mellis, ekologisk turkisk yoghurt och granola. Sen ska jag iväg på en bloggdejt faktiskt. Känner mig tillräckligt bra i skallen för att sitta på ett kafé och min läkare tyckte att det var bra att testa lite sånt socialt. Det är annars lätt att bara gå hemma i tystnaden och sen får en chock när man ska jobba. Då blir det lite mycket på en gång.

Nu ska jag träffa BeA som jag lärde känna på den här bloggen som hon inte är så aktiv i längre. Hon är desto mera aktiv här. Hon hörde av sig och undrade om jag hade lust att ses. Och det hade jag definitvt. Det var läääänge sen vi sågs så det ska bli så kul.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  16 januari, 2017 at 09:55

  Jag är verkligen exakt likadan. Om jag rubbar mat- och sovrytmen får jag migrän. Hemma går det ju ganska bra att hålla rutiner, men när man är på resande fot är det svårt …

  • Reply
   Lena
   19 januari, 2017 at 04:22

   Ja, särskilt när man reser långt. Då blir ju tiderna helt galna också!

 • Reply
  Maria
  17 januari, 2017 at 07:35

  Hoppas du hade det trevligt. Jag skulle önska jag var mer så där. Jag kan sova och äta hur som helst. Vilket inte har gjort mig något. Men känner att ju äldre jag blir ju mer behöver man nog vara mer rutinartad och noga.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   19 januari, 2017 at 04:22

   Ja, tack. Vi hade en jättetrevlig bloggdejt!

   Haha, och ibland önskar jag att jag var mer så där lite hur som helst. Att jag inte skulle bli så påverkad av matbrist!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.