hälsa & friluftsliv

TRÄNINGEN HÅLLER MIG UPPE

 

Träningen håller mig verkligen uppe. Den får mig att må bra och vara avkopplad. Jag kan ibland känna mig stressad och rastlös i kroppen. Efter en löprunda eller ett gympass så har den där känslan runnit av mig.

 

img_6011-gym

Jag körde ett pass igår och hade tänkt köra ett pass idag också. Men efter att ha skottat en garageuppfart på sisådär 120 kvm med 30 cm snö så behövs nog inget gym 🙂 Jag har skottat ungefär hälften. Efter en mellispaus ska jag snart fortsätta.

 

img_6010-gym

Min PT har satt ihop ett par olika program som kör igenom kroppen i ett pass

Jag gillar det att man kör igenom hela kroppen i ett pass mera än de program som bara kör ben och rygg ena passet och armar och mage andra passet, t ex. Dessutom är det himla roliga övningar hon har satt ihop.

 

img_5983-gym

Träningen gör att jag fokuserar på nuet

Jag är fullständigt närvarande och håller fokus på kroppen och på övningen jag just då håller på med. Den här övningen kallas för båten. Man sitter långt ut på brädan, kryper ihop…

 

img_5986-gym

… och balanserar kroppen samtidigt som man sträcker ut. Här är jag på väg att sträcka ut helt.

 

Träningen gör att jag mår bra!

Träningen gör att jag mår bra!

Det är så skönt att känna att kroppen blir starkare samtidigt som jag mår bättre

Vissa som smackat rakt in i den berömda väggen ska ta det väldigt försiktigt med hård träning sägs det. Jag tror att jag hunnit stanna med nästippen i väggen. Efter ett kortare träningsuppehåll med bara promenader, så har jag testat mig fram försiktigt med lite mera pulshöjande träning. Det funkar alldeles utmärkt. Så jag är glad att träningen kan hålla mig uppe!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Milla
  4 januari, 2017 at 11:10

  Härligt med träningen! Känner igen det där med känslan. Jag har inte tränat alls sedan någon vecka före jul. När dotra kom hem och det var en massa annat tog jag beslutet att avstå istället för att försöka hinna och inte må bra. Nu när hon fortfarande är hemma och jobbat startat så kände jag att träningen får vänta en vecka till, så vi kan få umgås den korta tid som är. Fast bra känns det inte i kroppen, alls…
  Jisses vad snö det kom du, tur som är så kom plogen i natt så grabsen kunde åka till jobbet, jag jobbar hemma idag. Går sådär… kram

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2017 at 07:59

   Precis, ibland känns det bäst att prioritera bort träningen. Men det kostar alltid, liksom. Känns inte bra i kroppen. Men du är snart tillbaka igen hoppas jag!

 • Reply
  Karin - vackertnaturligt
  4 januari, 2017 at 06:29

  Låter jättehärligt Lena, vad duktig du är! Jag höll knappt på att ta mig till jobbet i morse, helt galet mycket snö och ännu mer i min småstad! Kram

  • Reply
   Lena
   4 januari, 2017 at 08:00

   Jaha, hade ni ännu mera snö hemma! Jag som tyckte vi hade så mycket 🙂

 • Reply
  FREEDOMtravel
  4 januari, 2017 at 09:06

  Jag mår också bättre när jag tränar … och ändå tränar jag alldeles för sällan!!! Men nu ska vi åka skidor i några dagar och det är väl också träning!? 🙂

  • Reply
   Lena
   5 januari, 2017 at 09:34

   Ja, visst är det märkligt det där. Trots att man gillar nåt så blir det för sällan.

 • Reply
  home2tiny
  5 januari, 2017 at 01:05

  Heja dig vännen, jag tror som dig att träning är oerhört viktigt för sitt mående. Tyvärr har jag en kropp som inte vill lika mycket som jag vill, men jag har börjat försöka att röra på mig liiiite och håller nu tummar och tår att kroppen svarar positivt på det. Ha nu en härlig helg finaste. Kramisar Tina

  • Reply
   Lena
   5 januari, 2017 at 09:35

   Jag önskar så att du fick nån lösning, vännen!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.