livet

THE INFLUENCER CONVENTION 2017 – MIN SAMMANFATTNING

Det är inte lätt att sammanfatta en konferens med coolaste gänget när hjärnan går på högvarv av inspiration och kärlek, men jag ska göra ett försök.

Först kommer lite blaj, en del bilder och några föreläsare. Sen kommer en sammanställning av The Influencer Convention på Grand Hotell Saltsjöbaden med Influencers of Sweden. Här kan du läsa första delen. Längst ner länkar jag till andra som skrivit om tillställningen.

 

The influencer convention 2017 - #ticse

The influencer convention 2017 – #ticse

IMG_4313 influencer convention

Klok plan för min överhettade hjärna

För att min något överhettade hjärna inte skulle börja koka så hade jag planerat vilka föreläsningar jag skulle hoppa över. Jag älskar ju att lära mig nytt, inspireras och nätverka, men jag fick tvinga mig själv att pausa på rummet emellanåt för att det skulle funka. Och funkade gjorde det. Det gick riktigt bra faktiskt!

 

IMG_9122 Clara-checker-down

Föreläsningar

Förlåt för urkassa bilder på föreläsarna. Jag satt långt bak och kunde uppenbarligen inte hantera kameran där och då. För att kamouflera bildkvalitén har jag satt ihop dem lite. Jag lyckades sådär skulle man minst sagt kunna säga. Jaja, det är som det är.

Högst upp till vänster är UnderbaraClara, högst upp till höger är Helena Lyth och Husligheter. Alla dessa tre har lämnat stora magasinsportaler och skapat sina egna mediahus. Så coolt!

Sen kommer tre youtubers. Felicia Bergström, Heja Internet och The Swedish Lad som berättade om sin resa och om hur de samarbetar och nätverkar över åldersgränserna.

På nästa bild är Teknifik som höll sin första föreläsning ever. Elin berättade om hur hon gått från 0 till 16000 läsare i månaden, genom målmedvetet arbete, på bara ett år. Grymt duktig, driven och bjussig. Hon vann pris för Årets influencer-medlem. Så värd det priset.

Och på sista bilden ser vi Twitter-drottningen Maral Kalajian som berättade om hur hon byggt upp sitt Twitter-konto och därmed sin karriär.

 

IMG_9161 Resq x

AW med Resq-club

Efter dagens sista talare bjöd Resq-club till AW i form av drinkar på räddad frukt. De räddar frukt, som p g a skönhetsfel inte duger att säljas i butik, och gör bl a juicer av. Toppenbra, om du frågar mig!

 

IMG_9174 mat

Maten!

Luncherna som serverades var vegetariska och middagen vegansk. Jag som mestadels äter vegetariskt numera  gjorde nästan frivolter över det. Så bra och så gott!

 

IMG_5418 influencer convention middag-side

IMG_5786 influencer convention middag

Galamiddag

Kvällens galamiddag hölls i Franska matsalen. Jag vet inte direkt om jag skulle säga att det var så mycket gala. Det ska vara matsalen då, som var riktigt tjusig, dukningen var kanske lite gala också. Och nåt som möjligen ytterligare skapade gala-glamour till kvällen var väl att Frank Sinatra och Paul McCartney besökt restaurangen.

Gala i övrigt? Nja. Det visade sig att jag hade rätt känsla när det gällde val av klänning.  Till klänningen blev det svarta nylons och svarta stövlar. Jamen det snöade faktiskt när jag åkte dit, så det kändes inte så vårigt i luften att jag skulle välja strumpor och skor efter våren. Ingen var speciellt gal’igt klädd och jag var nöjd med mitt val.

Mellan varmrätt och dessert underhöll House of Say med sin coola musik. När desserten landat i magen drog jag mig tillbaka.

 

IMG_8772 influencer convention mat

Programmeringskurs och foto-workshop

Efter den smarriga frukosten var jag med på grundläggande programmering som hölls av Tjejer kodar. Mycket pedagogiska kurser, som till och med jag hängde med på hyfsat bra.

 

IMG_9186

Jag var också med på en inspirerande föreläsning och workshop som hölls av Made by Mary. Även om jag inte direkt fotar mat som huvudfokus så var mycket ändå lätt att omvandla till min värld.

Efter föreläsningen fick vi själva team’a ihop oss och skapa och testa och fota. Svårt men lärorikt!

 

IMG_9208-checker

En blandning av eget och andras konstverk:-)

 

IMG_9171

Under båda dagarna dokumenterade graphic recorder’n Fridarit. Kul inslag!

The influencer convention – min sammanfattning

 • personlig avsändare – Jag skulle vilja säga att samtliga föreläsare, som jag lyssnade på, på nåt sätt nämnde vikten av att vara personlig, vem är jag, på vilket sätt är jag unik och vad särskiljer mig. Tänk personligt varumärke i alla lägen och lyft fram det! Och tänk på att det är skillnad på vad jag gillar och vad som är jag.
 • samarbete med andra – 1+1=3. Samarbeta med andra influencers, lyft varandra, ta hjälp av vänners kompetens, ta hjälp av proffs inom områden som jag själv inte är bra på. Omge dig med grymma människor helt enkelt.
 • kärlek – så mycket bekräftelse, pepp, stöttning och kärlek i detta gäng så man smäller av!

Här kommer länkar till andras inlägg. Länka i kommentar ifall du skrivit och jag inte hittat det, så lägger jag till det här.

La LindaTräningsglädje del 1, Träningsglädje del 2,  Underbara ClaraBeautiful life, Clara Toll, Bisonblog, Wallenrud, Dorro, En Emilia del 1, En Emilia del 2Annika Bäckström del 1, Annika Bäckström del 2, Bossbloggen, Emilia Westerström, Reach your goal, Elin Fagerberg, Mia Shopping, Magdalena Bibik, Teknifik, Love Caroline, Alexandra Bylund, Min klockaregård, Fitness och hälsa del 1, Fitness och Hälsa del 2Dnilva, Sandra Nicole, Bucket life, Jeanette Seflin, Caroline WM, Karolines Vintage.

Tack Linda för att du drog igång detta nätverk och tack Clara och Sara för att ni tillsammans med Linda nu bygger vidare på denna branschorganisation. Och tack för bästa konferensen!

Det får bli ett separat inlägg om det vackra Grand Hotell Saltsjöbaden som konferensen var på.

Ha en fin fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Elin Häggberg // Teknifik
  7 april, 2017 at 09:33

  Vad bra sammanfattat! Och tack ❤❤❤

  • Reply
   Lena
   26 april, 2017 at 05:34

   Tack snälla själv!

 • Reply
  Emilia W
  7 april, 2017 at 10:43

  Bra inlägg! Jag har aldrig varit på gala förut och kände att matsalen var lyxig nog som en uppvärmning för alla galor vi senare kommer springa på, haha!

  • Reply
   Lena
   26 april, 2017 at 05:35

   Absolut var matsalen lyxig nog! Och ett härligt gäng! Japp, ser fram emot kommande galor 🙂

 • Reply
  FREEDOMtravel
  8 april, 2017 at 05:31

  Vad kul att läsa din rapport! Hade gärna varit med, men som du vet så går det ju inte att göra allting … Varma hälsningar från Malta!

  • Reply
   Lena
   26 april, 2017 at 05:35

   Nä, ni har ju verkligen fullt upp ändå!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.