resor - långa & korta

JAG OCH MINA REN-KOMPISAR

Jag och mina ren-kompisar har det bra här i Idre. När jag var här förra vintern så hoppades jag på att få se några renar och tog till och med bilen till ett område där man ”varnade” för ren. Men nä, inga renar i sikte.

 

IMG_0195 ren

Men denna gång, hade jag sett så många renar att jag tappat räkningen, redan efter två dagar.

 

IMG_0098 renar IMG_0100 renar

Under första dagens vandringstur passerade jag försiktigt förbi de här två på kanske 15 meters avstånd och var helt exalterad. Jag tyckte det var så coolt att de verkade så orädda. Men de kanske var trötta efter att ha åkt utför skidbacken intill 🙂

 

IMG_0124 ren

När jag nästan var framme vid ”min” stuga så såg jag den här. Jag måste säga att det var en lite annorlunda hyresgäst. Undrar hur golven ser ut efter en vecka!

 

IMG_0149 ren

Den här kompisen letar förbrilt efter midsommarsillen förmodligen.

 

IMG_0200 ren IMG_0197 ren IMG_0199 ren

Tjeeenaaa!

Den här polarn stod mitt emot ”mitt” hus. Jag bjöd in till lite vegetarisk silltårta, men det dög inte. Inte ens varm smält Brie och jordgubbssalsa passade! En kinkig jäkel. 🙂

Men då fick jag ju allt för mig själv istället!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  26 juni, 2017 at 06:48

  Haha… vilket roligt inlägg! Så häftigt att komma så nära dem! Men det var till att vara ”storbjudna” 😉
  Beundrar dig som sätter dig själv ute i ”vildmarken” på det där viset!
  Kram och ha det gott!
  /Maria

  • Reply
   Lena
   26 juni, 2017 at 06:56

   Kul att du gillade det 🙂

   Ja, fast nu är det inte så mycket vildmark just här. Jag bor i en stugby i friluftsanläggningen. Det är en hel del action här på folk. Många hyr mtb, ICA och Intersport är öppet i centret och lederna är tydliga. Jag har så extremt dåligt lokalsinne, och ingen erfarenhet av mer avancerad vandring så det här är perfekt för mig som är ensam. Då kan jag liksom äventyr’a på min nivå 🙂

 • Reply
  mittgodastefinaste
  26 juni, 2017 at 07:14

  Härligt och modigt jag läser ditt svar om lokalsinnet till Maria, jag har också suuuuperdåligt och det känns som om ingen förstår hur dåligt det är och det är ju jättesvårt att hitta då!! Ha en fortsatt underbar tur!

  Kram Jenny

  • Reply
   Lena
   26 juni, 2017 at 09:53

   Nä, många tror att det liksom bara är att skärpa till sig, typ. 🙂 I wish!

   Tack!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  26 juni, 2017 at 10:26

  Sååå fina! Vi bodde på en camping i Idre sommaren 2010 och då hade vi en massa renar som gick runt bland husbilarna och husvagnarna 😉 I Polen varnar vägskyltarna för rådjur/hjortar överallt, men vi har inte sett några. Däremot två rävungar 🙂

  • Reply
   Lena
   27 juni, 2017 at 07:03

   Oj, hjortar! Hoppas ni får se några!

 • Reply
  Karin - vackertnaturligt
  27 juni, 2017 at 03:39

  Vilka härliga polare! Skönt att de gillar att vara med på bild så vi också fick träffa dem 🙂
  Kram

  • Reply
   Lena
   30 juni, 2017 at 05:56

   Ja, de var störtsköna! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.