hälsa & friluftsliv

VÅNSJÖÅSENS NATURRESERVAT I ENKÖPING

Jag fick ett tips om Vånsjöåsens naturreservat här i Enköping för ett tag sen. Igår blev det äntligen av att jag tog mig dit, och jag blev glatt överraskad.

 

Jag hade först en pyssel-och-fix-förmiddag hemma och körde sen ett gympass. Efter en sen lunch så bestämde jag att det banne mig var dags att åka till området.

 

Himlen hade hunnit bli mörk och regnet hängde i luften, men var ändå sugen på en liten utflykt. Tänkte att jag iallafall ska se mer exakt var slingan startar. När jag nästan var framme började det droppa från skyn. Men lite regn har väl aldrig stoppat en vandrare som tänkt ta en tur, tänkte jag, drog på mig buffen och jackan och knatade iväg.

 

Det duggregnade och var uppehåll om vartannat. Trots en dyster himmel så var det ändå vackert! Början på slingan gick uppe på åsen så det bjöds en vacker utsikt över öppna landskap.

 

Eftersom slingan gick genom en kohage så fick man passa sig för koskit här och där.

 

vånsjöåsen

Utsikt från en fikapaus på Vånsjöåsen

 

När jag gått en bit slog jag ner rumpan för en liten fikapaus. Eftersom jag kommit iväg så sent så gick jag inte hela slingan utan vände om. Jag ska nog faktiskt åka tillbaka idag och gå hela slingan. Det står att den ska vara 7,5 km, men någon sa att den var 9. Vi får väl se.

Den bit jag såg var riktigt vacker och jag blev glatt överraskad över det. Det ska bli spännande att se hela slingan. Jippi, just i detta nu spricker solen fram lite också… Det blir bra det här.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.