recept

TORSKRYGG MED BACON OCH GRÄSLÖK – VANSINNIGT GOTT

Jag tycker att det är rätt svårt att få till en god fiskrätt. Jomen, de fiskrätter jag brukar göra blir ju ätbara och så. Men, alltså,  jag menar svårt att få till det så där extra gott.

 

Därför måste jag ju dela med mig nu när jag hittade ett recept som jag blev supernöjd med (eftersom receptskaparen är okänd länkar jag inte). Till fisken freestyle’ade jag ihop potatismos. Jo, det kan hända att jag typ nästan aldrig gjort potatismos, så jag känner mig mäkta nöjd med resultatet 🙂

 

Så här såg fickrätten ut innan gratinering.

 

Here we go!

 

Torskrygg med bacon och gräslök

Ingredienser:

4 portionsbitar torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 pkt bacon, skuren i småbitar
3 scharlottenlökar, finhackade
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 msk fransk senap
1 liten burk creme fraiche
1 dl gräslök, finhackad

Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.
Skär baconskivorna i småbitar. Förstek bacon och lök.
Blanda bacon och lök med övriga ingredienser utom osten.
Häll blandningen över fisken.
Strö över osten.
Gratinera i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Servera med sallad och pressad potatis eller potatismos.

 

Jag veeeet. Det är inte världens mest vackra uppläggning på fatet. Men va’ fasen! Jag var ju hungrig! 🙂

 

Hur freestyle’ade jag potatisen då? Kokade potatisen och mosade den sen med en visp, hällde över kanske 1 dl värmd vispgrädde, rörde ner tre klickar smör, saltade och pepprade. Det var inte mer avancerat än så.

Torskrygg med bacon och gräslök tillsammans med potatismos – vansinnigt gott alltså.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    FREEDOMtravelf
    26 januari, 2018 at 05:59

    Låter gott! Bacon passar bra till fisk. Här äter vi fisk ofta 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.