resor - långa & korta

SJÖUTSIKT FRÅN EN RASTPLATS

Har ni tänkt på att man ofta får sjöutsikt från en rastplats längs de svenska landsvägarna? Har ni tänkt på vilken lyx det är att strandlinjen ofta behålls av staten för att allmänheten ska få ta del av den?

Förmodligen inte. Jag gissar att de flesta, som jag hittills, bara tagit det för givet. Det finns till och med bord, bänkar, sopkorgar och toaletter. Rastplatserna bara finns där för mig att nyttja.

Jag kanske till och med blir lite sur över att sopkorgarna svämmat över för att ingen tömt dem. Eller kanske till och med är lite sur över att toaletterna inte är tipp topp.

Kanske till och med sur över att det är fullt med fåglar som tigger mat och smutsar ner (givetvis beroende på att folk inte tänker längre än näsan är lång och matar dem/lämnar matrester). Rastplatsen är ju fåglarnas också och de agerar ju bara efter sin instinkt såklart.

Tänk vilken gåva vi har i möjligheten att faktiskt vara fri som fågeln och flyga längs vägarna och bara stanna (nästan) när vi har lust.

Precis där och då får vi nyttja faciliteterna som bjuds och samtidigt njuta av naturen. Jag kommer i alla fall tänka på det nästa gång jag stannar vid en rastplats. Jag har lärt mig uppskatta dem och hålla rent efter mig.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lena
  22 maj, 2019 at 05:00

  Words ??

  • Reply
   Lena
   28 maj, 2019 at 09:08

   Eller hur!

 • Reply
  Tina ME
  22 maj, 2019 at 07:21

  Rastplatser kan verkligen vara helt fantastiskt fina och precis som du säger så har man ofta tänkt till och lagt dem med utsikt över sjöar eller hav. Vackra bilder! Kram //Tina

  • Reply
   Lena
   28 maj, 2019 at 09:09

   Tack, Tina!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.