resor - långa & korta

FÖRSTA FLYGRESAN MED SWISS AIR GICK TILL MONTREAL

Vad jag minns har jag aldrig flugit med Swiss Air förut. Nu när vi skulle till Montreal passade deras flight bäst. Den första sträckan, mellan Stockholm och Zürich gick med SAS, för vidare färd till Montreal med Swiss Air. Det var en trevlig upplevelse.

Flyga med Swiss Air

Hela känslan på flygplatsen i Zürich var lite extra. Det kändes som kvalitet rakt igenom på nåt sätt. Fina märkes butiker, trevlig personal och bra kvalitet på maten på flygplatsen.

Det var ett rätt litet plan så uppsättningen stolar var 2+4+2. Skönt att inte behöva få nån extra stolsgranne.

Taggad som tusan på ett nytt resmål!

Toppenbra benutrymme. Ska tilläggas att vi hade de enklaste biljetterna. På andra flygbolag får man så här mycket space först då man kostat på bättre flygbiljetter. Åtminstone på de jag testat.

Innan maten fick man valfri dryck med en påse snacks. Jag valde förstås mousserande. Känns alltid trevligt.

En flygresa med Swiss Air var en trevlig upplevelse.
En flygresa med Swiss Air var en trevlig upplevelse.

Maten som ingick var riktigt god den också. Valfri dryck ingick under hela resan, med eller utan alkohol. Strax innan landning fick man en enklare måltid bestående av, tjaa vad ska jag kalla det, pirog är nog det närmaste jag kommer. Och Mövenpick-glass. Jättegott även det.

Vi kan rekommendera att flyga med Swiss Air. Vi var supernöjda med den tjänst som de levererade!

Första timmarna i Montreal

Pass- och visakontroll. Självbetjänings-mackapärer i långa rader. Det gick snabbt.

Den åttatimmars flygresan kändes mycket kortare än andra nio- eller tiotimmars resor jag gjort tidigare. Stor skillnad av nån anledning. Allt gick smidigt fram till kapitlet hyrbil…

Alltså. Kan vi prata om det här med hyrbil?! Varför måste det alltid ta sån tid att få ut en bokad hyrbil? Och varför måste det vara så krångligt!? För det första borde det vara separata köer/diskar för de som har bokat och de som inte har bokat. För det andra borde allt vara förberett med nycklar och dokumentation. För det tredje borde inte folk som gillar snark-sakta tempo på jobbet vara på en sån position. Det var bara två sällskap före oss, tre personer bakom disken, men det tog ändå 45 minuter att få ut bilen. Eftersom det var så mörkt i parkeringsgaraget så körde A ut en bit på området innan vi skulle knappa in adressen till hotellet. GPS’n var på franska… och ingen i närheten att fråga… det tog ytterligare 20 minuter innan vi kom iväg. Vilket skämt!

En knapp timme senare, via ganska små vägar och in i bostadskvarter, hade vi tagit oss till hotellet. Vi checkade in, lämnade väskorna och gick till gatan vi fick tips om för att äta.

En av oss tog hamburgare och en av oss tog två tapasrätter, bläckfisk och prusciutto. Vem som tog vad kan ni ju fundera på 🙂

När vi sen kröp isäng hade vi varit vakna i dryga 24 timmar och var rätt möra.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  26 augusti, 2019 at 12:26

  Så härligt ni har det! =) Håller med, det är skönast på flyg där stolarna är uppdelade 2 + 4 + 2 …. Skönt att flygresan kändes kort och bekväm 🙂
  Vi har aldrig upplevt att det varit några problem med att hämta ut bokade hyrbilar i NY… Inte i Boston heller, faktiskt.
  Vi har väl haft tur kanske 🙂
  Jag tror inte du åt hamburgaren? 😉
  Kram och ha det fortsatt fint! Tack för att du delar med dig 🙂
  /Maria

 • Reply
  Ulrica
  1 september, 2019 at 06:27

  Ja, det såg verkligen ut att vara bra benutrymme på det flyget. Men det lilla jag läst så verkar Swiss air vara lite flådigt så det var ni värda :). Vad jag satt här och nickade samstämmigt om det där med hyrbilar. Det är verkligen en process som skulle kunna effektiviseras massor!!
  KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.