livet

HÖSTFIKA SOM PAUS I ARBETET

Att ta en höstfika som paus i arbetet som vi höll på med var så mysigt. Pauser är viktiga saker. Arbete är viktiga saker. Och fika är viktiga saker.

Vi satte igång med arbetet direkt efter att vi ätit frukost och fått på oss kläder. Arbetet som innebar ett sista ryck i garaget innan vintern. Vi båda har massor med saker nedpackade. Handdukar, lakan, köksprylar, kontorsprylar, pjäxor, you name it. Sånt som blir över när man flyttar ihop. Sånt som inte får plats när man har ett litet hus.

Höstfika
Höstfika

Vi pausade förstås för lunch först, men på eftermiddagen pausade vi för höstfika under taket. Kaffe, en varsin kanelbulle och en varsin värmande wirre. Vi satt där under entrétaket, som sträcker sig över halva husets längd, och myste med ljus och fika. Plötsligt hade en timme gått. Det blir lätt så. Vi har alltid så mycket att prata om 🙂

När vi tyckte att det fick vara nog med fikapaus så slutförde vi i garaget. Det vi gjorde var att gå igenom kartongerna igen, lite snabbt, för att se om det var nåt som inte klarar frysgrader eller fukt. Eller nåt som mössen kan gilla. Tog in lite saker och packade lite saker från banankartonger till plastlådor från Ikea. Men det största arbetet var helt enkelt att strukturera om kartongerna och stuva lite bättre. Nu har vi typ som ett dansgolv i mitten av garaget. Det hade vi inte för 1,5 månad sen, kan jag säga. Vi är så nöjda med vår insats. Nu kan vi ägna oss åt trevliga och roliga saker resten av året. Åtminstone till största delen.

Vi avslutade kvällen med en god middag och ost- och kex framför Så mycket bättre. Så mysigt, det också!

Vi får se vad vi hittar på idag. Den där kranen uppe bland molnen sätts på och stängs av hela tiden så det är inte helt enkelt att välja. Kanske blir det en tur till Återbruket med tomma kartonger på vägen till Dyarna för en promenad. På eftermiddagen ska vi i vilket fall till A’s dotter för fika.

Vad hittar ni på?

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.