livet

EN DAG MED JULFÖRBEREDELSER

Det blev en lång dag med julförberedelser igår. Typ nio timmars action, men ändå rätt lugnt tempo. Det blir lätt intensivt när man förbereder julmiddag för 10 personer. Men så roligt och vi gör det så gärna!

Jag byggde upp en liten mossvärld på brickan för glöggen.

I år satte vi två ljusslingor i granen. Vi hade ju en varsin slinga med oss i boet så då kunde vi passa på att få det lite mera upplyst. Då jag bodde ensam i lägenhet hade jag plastgran (det är fint det också tycker jag), men i år skaffade vi en kungsgran. Jag tycker de är så maffiga. Dessutom kräver de inte så mycket vatten. Passar oss perfekt.

Sen var jag ju bara tvungen att visa den här. Jag öppnade paketet från förra julen. Alltså, min sambo måste typ nästan vara den enda i världen som har sånt här tålamod att HELA slingan går ner i paketet! Snälla, säg att det är så! Själv knölar jag ner allt i ett nystan och naturligtvis får ju bara halva plats. Man kan ju undra varför jag över huvud taget sparar paketet. 🙂

Och de här då! Mina pyttesmå adventsstjärnor som jag brukar hänga upp i gardinstången. När jag sen tagit ner dem virar jag bara ihop alla fem (ja, det är fem totalt) och stoppar ner. Ni kan ju tänka er trasslet sen när man ska hänga upp dem igen. Men näe då, förra året var han med och tog ner dem hemma hos mig. Då såg det ut så här när jag tog upp dem. Fenomenalt tålamod!

De mjuka fina tomtarna får stå på skåpet. De står bra där uppe så att inte den fyrbenta huliganen får fatt i dem.

Visst ja, jag har sprayat några äpplen i matt svart färg också. Hade det för några år sedan och kom på att jag ville ha det igen. Tycker det är lite rolig kontrast som bordsdekoration.

Så, det var lite om våra julförberedelser. Idag kommer min familj på julmiddag. Dags att sätta fart!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ulrica
    23 december, 2019 at 08:28

    Ja, jisses.. du ska se vår kartong med julsaker… hjälp säger jag bara :-)).
    Vad läckert med svarta äpplen på julbordet.. det är när din kreativa ådra sätter fart så händer såna där tokigt häftiga grejer <3.
    Ha nu en underbar dag med nära och kära!!
    KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.