hälsa & friluftsliv

NÄR MAN SIKTAT PÅ FINT VÄDER I EN VECKA

När man siktat på fint väder i en vecka, och det faktiskt blir fint väder, då är det bäst att ge sig ut på en tur. Det säger sig ju självt. Jag hade haft span på väderprognosen sedan en vecka tillbaka för att jag var sugen på en liten vandringstur. Eftersom prognosen extremt sällan stämmer så vet jag inte varför jag kollat. Men den här gången höll den. Det var i lördags det var dags.

Jag hade spanat på väderprognosen och siktat på fint väder.
Jag hade spanat på väderprognosen och siktat på fint väder.

Fikaryggan packades på morgonen och bilen styrdes mot Gröngarnsåsen och Dyarna, här i Enköping. Förmiddagssolen visade sig från sin bästa januarisida.

Gröngarnsåsen och Dyarna är ett fint strövområde precis i kanten av stadskärnan.

Jag har en fascination över gärdsgårdar. Jag tycker de är så vackra.

Här kommer det att fullkomligt explodera av grönska om några månader. Precis här. Det är som att det gröna slår emot en som ett grönt trafikljus. Har sällan upplevt sån grönska som precis här.

Varje chans att fånga en solstrimma i en bild tas gärna. 🙂

När man kommer ut ur den lilla skogen kan man svänga ner över en lång spång som leder ner mot Enköpingsån. Till vänster är det en gigantisk hage där lurviga nötdjur brukar gå.

När man siktat på fint väder i en vecka
När man siktat på fint väder i en vecka

Efter en liten bit längs ån kommer en rastplats. Fikaryggan packades ur. Det var lite blåsigt tyvärr, men soligt. Solen var det viktigaste.

Så härligt och energigivande att sitta där och njuta av lite sol på näsan. Det kändes faktiskt att den värmde lite.

Vad säger ni? Verkar det inte skönt!?

När blåsten gjorde sig alltför påmind var det dags att packa ihop.

Stegen fortsatte en bit längs ån för att sedan vika av i riktning mot bilen. Väl hemma var det bara att bita tag i att kasta ut julen.

Nu är det tisdag och dags för en ny arbetsvecka. Det är slut på lediga dagar. Jag har visserligen redan jobbat i två dagar, men det var ju en extra lång helg. Den har innehållit det mesta. Det blev som sagt en liten vandringstur, jag har löptränat, jag har hängt med dottern i ett antal timmar, vi har kastat ut julen, vi har tittat på film (ja, faktiskt), vi har fyllt A’s bil med sopor som ska till Återbruket och vi har reseplanerat lite. Som sagt, helgen har innehållit det mesta.

En mix av allt är det bästa tycker jag. Nu känner jag mig laddad för en full-ös-jobb-vecka.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  8 januari, 2020 at 09:38

  Åh… så UNDERBARA bilder du bjuder på! Magi!!!
  Och vilka underbara ord du lämnat hos mig… jag blir rörd av din vänlighet… och vet du… jag kommer nog kanske fortsätta blogga tills jag blir typ hundra, det är ju en rutin när man hållit på länge 😉 Jag har några få bloggar (har skalat bort rejält) som jag gärna läser kontinuerligt och en av dem är din, så det kommer jag också fortsätta med. Ibland blir det bara lite pausande, men jag kommer nog alltid komma tillbaka 😉
  Kram och ha en fin onsdag!
  /Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.