livet

VI HADE EN EGEN FORSRÄNNING

Japp, vi fixade en egen forsränning igår. Kan man inte fira Sista April i Uppsala, som vi hade velat, så får man fixa en egen forsränning med champagnefrukost och sillunch.

I verkligheten så åt jag vanlig frukost och jobbade fram till eftermiddagen. Sen drog jag på mig arbetskläderna och gick ut till Andreas som varit ute hela dagen. Han kapade lite ved och snickrade medan jag flyttade stenar.

Sen fixade vi vår egen Forsränning intill vedskjulet bland en massa bråte. Inte så fina back drops på de här bilderna, men va fasen. Strunt samma.

På en Forsränning så är det såklart ett antal flytande farkoster som tar sig ner för Fyrisån i Uppsala. Jag sjösatte några barkbitar som flottar.

På den riktiga Forsränningen så brukar de som ränner spruta vatten på varandra. Det fixade Andreas genom att hälla vatten i hängrännan så det kom som en kanon ur utkastet.

Egen forsränning med champagnefrukost
Egen forsränning med champagnefrukost

När man tittar på rännet så är det vanligt att man äter och dricker champagnefrukost. Om man inte har champagne hemma så får man ta bubbelvatten. Och jaa, osminkad och en galen min. Jag bjuder på den 🙂


På Sista April, på våra breddgrader, är det inte ovanligt att det snöar eller regnar. Regnet fixade Andreas med vattenkannan.

Många äter också sillunch på denna dag. Vår sillunch fick bli som en förrätt till middagen, med öl och en snaps.

När förrätten var uppäten fixade vi middag. Jag måste bara visa denna fina maffiga ostronskivling. Den skar jag i grova bitar som jag sen smörstekte.

Middagen bestod av oxfilé, hasselbackspotatis, kryddsmör, smörstekt ostronskivling och sallad. Med ett glas rött till.

Sen sittdansade vi och gapade och sjöng till Lasse Berghagen-låtar och annat vettigt. Plötsligt var det läggdags innan vi ens kommit ifrån köksstolarna.

Vi ställde inte in, vi ställde om. Igen.

Här kan du läsa om ett av åren då jag varit i Uppsala, 2014, då äldsta sonen rände.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.