livet

PÅ LUNCHDEJT MED DOTTERN

Igår var jag på lunchdejt med dottern. Jag hade först jobbat på förmiddagen, men stängde ner arbetet för veckan tre timmar tidigare. Hon sa att jag gärna kunde få följa med henne för att hämta nycklarna till nya lägenheten.

Lunchdejt med dottern på Hamncaféet
Lunchdejt med dottern på Hamncaféet

Och det gjorde jag ju så gärna förutsatt att jag kunde sluta jobba tidigare. Hennes sambo är bortrest och det råkade krocka med det snabba tillträdet på lägenheten. Nu kunde hon såklart fixa det själv, men det är ju trevligare med lite sällskap.

Jag uträttade först lite ärenden på stan medan hon duschade så möttes vi upp sen. Vi åkte till Hamncaféet för en lunch. Hade turen att få bord i solen och utsikt över ån. Det var nästan fullsatt i övrigt. Och en lång radda husbilar stod på ställplatsen intill och en bit längs ån. Jag har förstått att det är vääääldigt populärt att dra runt med husbil och husvagn i detta sommarsverige.

Lunchdejt med dottern
Lunchdejt med dottern

Jag hörde några gäster klaga på att de fått vänta länge, men vi tog en dagens så det gick snabbt att få ut maten. Och gott var det.

Sen åkte vi till dottern och lastade våra bilar fulla med kartonger och säckar. Jag fick smaka lite av hennes nyplockade hallon från självplock. Oranga hallon har jag aldrig ens hört talas om . Både de gula och orangefärgade var så goda!

Sen åkte vi till nya lägenheten. Ljus och fin med bra planlösning. Helt nytt. Tyvärr väldigt hög hyra. Men det finns ju inte så mycket att välja på. Det blir ändå bra det där, bara de kommer i ordning. Extra mysigt är det att de nu bor bara några kvarter ifrån oss.

Igår var det Christina-dagen. Den dagen fick inte så mycket uppmärksamhet, men idag ska det firas. Alla samlas hos mina föräldrar på landet, precis som förra året. Igår lunchdejt med dottern och idag kalasande med storfamiljen. Det blir mysigt det!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  25 juli, 2020 at 05:12

  Vad trevligt med ny bostad! Synd att det oftast är så dyrt för ungdomarna, bara 🙁
  Orange och gula hallon har jag heller aldrig hört talas om! Det kommer så mycket nytt… 😉
  Ja, nog måste husbil och husvagnsintresset blommat enormt! Fullt på ställplatsen här, och jag kan inte begripa hur man vill sitta på en campingstol på en grusplan med andra husbilsåkare ganska tätt inpå… Ser ingen tjusning i det, det måste väl v ara trevligare att stå mer ute i naturen… 😉 Å andra sidan, så är campinglivet inget för mig över huvud taget 😉
  Kram och fin lördagskväll till dig!
  /Maria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.