resor - långa & korta

KASERNHÖJDEN I KARLSTAD HAR FÅTT NYTT LIV

Kasernhöjden i Karlstad var målet för dagen. Vi hade tillbringat två dygn i staden och blivit glatt överraskade över hur trevligt och fint det var. Det var dags att checka ut och dra vidare på vår roadtrip.

Vi åt en härlig hotellfrukost på stadshotellet med utsikt över Klarälven. Att temperaturen gav gåshud fick vi bortse ifrån. OM det går att sitta ute så ska man ju göra det. Eller hur!?

Clarion gamla fängelset Bilan i Karlstad
Clarion gamla fängelset Bilan i Karlstad

Vi tog en promenad genom stan för ett besök på det gamla fängelset. Clarion Hotell Bilan huserar numera i det gamla länsfängelset. I bottenvåningen finns ett museum. Intressant att se hur fångarna ”levde”. Vi gick sen tillbaka till vårt hotell för att checka ut och åka till ett område i utkanten av Karlstad.

Moio Store på Kasernhöjden i Karlstad
Moio Store på Kasernhöjden i Karlstad

Jag hade av en händelse snubblat in på ett inredningskonto på Instagram som jag gillade. Moio store såg ut att ha så läckra saker. Och som av en händelse så passade det så bra att stanna till där innan vi lämnade staden.

Korgar, vass och kuddar i en härlig blandning.

Fina bubbelljusstakar, tallrikar och vaser. Så läckert. Faktiskt var det inget som fick följa med hem denna gång. Som tur är så finns Moio store webshop att återvända till.

På området fanns också en trevlig delibutik.

Fika på Artisan Bread på Kasernhöjden i Karlstad.
Fika på Artisan Bread på Kasernhöjden i Karlstad.

Tvärs över gården finns Artisan Bread. Ett trevligt bageri och café. Det var förhållandevis lång kö till kassan för att vara mitt på dagen en tisdag, så det verkar vara ett väldigt populärt ställe.

Kasernhöjden i Karlstad har fått nytt liv.
Kasernhöjden i Karlstad har fått nytt liv.

Det är alltså det gamla kasernområdet i Karlstad som fått nytt liv och helt klart värt att ta en utflykt till ifall man är i krokarna.

Vi tog en lunch/fikapaus på kasernhöjden i Karlstad innan vi åkte vidare genom de värmländska skogarna för att landa i Arvika.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  mittgodastefinaste
  5 augusti, 2020 at 08:54

  Älskar roadtrips!
  Imponerande att gå ut från den butiken tomhänt!

  Ha en fortsatt underbar tur!

  Kram Jenny

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.