Nyårsaftonskväll – vår version 2020 tänkte jag att jag skulle bjuda på. Dagen startade med picknick, champagne och ostron. Fortsatte sen med löjrom, oxfilé och en exotisk gino. Och ljus, glitter och fyrverkerier såklart.
Vi började som sagt med picknick där vi också tog de första dropparna champagne. På eftermiddagen plockade vi fram ostronen för att testa tre olika varianter av ”tillagade” ostron. Här kan man läsa om början på nyårsafton.
Vi köpte en snygg ostronkniv hos Marie Bergé, tidigare i veckan. (Gillar när funktionssaker även är snygga!) Det var första gången vi var in i butiken trots att den öppnade för typ ett år sedan. Riktigt trevligt. Den perfekta presentbutiken. Skönt att det var helt folktomt vid det tillfället så det kändes safe!
Andreas tittade på Freedom travels inlägg om hur man öppnar ostron. Vi har ätit ostron förr, men aldrig öppnat själva. Kniven funkade bra och instruktionerna likaså.
Så, då var vi framme vid kanske sextiden på kvällen. Vi hade ätit ostronen och duschat och bytt om. Här chillar jag med en liten skvätt champagne. Eller nä, nu hittar jag på. Den där bilden är högst arrangerad. Champagnen finns där i glaset visserligen, men jag bara slängde mig ner där och bad Andreas skjuta av några bilder innan jag studsade upp igen 🙂 Jamen nån nice stämningsbild ville jag ju ha, hehe.
Jag dukade lite nyårsfint med glitter och ljus. Vinglasen som vi tycker så mycket om är med förstås. För rött vin och vitt vin. Vatten till vinet är gott. Trevligt att dricka ur vackra glas från Svenskt Tenn. Tallrikarna är enkla och stilrena från Ikea, modell 365. Under tallrikarna finns tallriksunderlägg och intill finns servettringar från Newport.
Behöll nästan utblommade tulpaner i småvaser (visst är det väl vackert med blommor som är så där på gränsen) och nya tulpaner. Och så ljusstakarna som jag fick av syrrans familj när jag fyllde 50. Och ljus från svägerskan när jag fyllde nu senast.
Oh my God vad god den här förrätten var! Potatisskivor, potatiskräm, löjrom, pepparrot och brödkrisp. Mums! Här hittar man den. Så välbalanserade smaker!
Till varmrätt blev det oxfilé, mandelpotatiskräm, sparris, ostronskivlingsmör och smörstekt ostronskivling. Så gott även det. Vi var lite osäkra på ostronskivlingen som ersättare till kantareller, men det funkade utmärkt.
Vi tog det jättelugnt under hela kvällen så desserten åt vi först vid tolvslaget på balkongen. Det blev en gino på ananas, kiwi och mango, riven kokos och riven vit choklad. Testade med mascarpone istället för glass och det var riktigt gott med lite syrligt istället för den söta glassen efter en sån tung middag.
En hel del gratisunderhållning i form av raketer får man när man bor mera centralt som vi gör för tillfället. Jättefint, MEN jag tycker såklart förskräckligt synd om alla djur som lider.
Det var vår nyårsaftonskväll det. Att sparka ut det där förskräckliga året på bästa sätt kändes bra. Och det nya året har börjat förträffligt!
Må bäst!
4 Comments
Ulrica Hållén
4 januari, 2021 at 01:40Vilken underbar nyårskväll :). Du ser väldigt avslappnad ut där i soffan (trots arrangerade bilden *fniss*)!!
KRAM ♥️
Lena
4 januari, 2021 at 06:50Hehe, då lyckades jag då 🙂
FREEDOMtravel
6 januari, 2021 at 09:00Kul att det blev bra med ostronen och tack så mycket för länken 🙂
Lena
8 januari, 2021 at 06:16Ja, det blev riktigt bra! 🙂