livet

NYÅRSAFTON- PICKNICK, CHAMPAGNE OCH OSTRON

Vi startade vår nyårsafton med picknick, champagne och ostron. Gårdagen (nyårsdagen) var extremt lugn. Lyckades sova till tio och sedan fortsatte vi med vår planering till huset så jag hann inte med nåt inlägg. Men nu så. Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder nu.

Champagne i Vattenparken

Champagne och ostron på nyårsafton
Champagne och ostron på nyårsafton, dock inga ostron här

För fjärde året i rad har vi picknick i Vattenparken på nyårsaftons lunch. Så även detta år. Vi var där redan vid tolv. Plockade upp allt och hällde upp champagnen.

Började med att skåla i den pärlande drycken. Vi var glada över att det i alla fall inte regnade. Mulet var det, men inte de värsta mörkgrå molnen som vi vant oss vid den här hösten och vintern. Det hade regnat så det var lite blött på bord och bänk, men det gjorde inte så mycket. Som sagt, glada över att det inte var värre. Förra året var det klarblå himmel och strålande sol! Nyårsafton 2018 års upplaga av vår picknick innehöll snö. Vår första nyårsaftonspicknick, då vi nyss hade träffats, såg ut så här.

Roligt med en drönare så man får lite andra typer av bilder. Vi köpte den strax innan vi skulle riva huset. Riktigt roligt att ha bilder från den.

Picknick på nyårsafton enligt tradition

Efter en stund högg vi in på charkisarna och ciabatta med kronärtskockskräm.

Hej hej, här sitter vi. Påpälsade och varma.

Vi chillade, pratade, tittade ut över dammen och fåglarna. Det hade ju kunnat vara lugnt och stillsamt om inte ett sällskap på 3-4 familjer dök upp med grill och kubbspel strax intill oss. Precis som förra året. Det blir lätt lite tjo och tjim i de lägena, även om de inte alls var högljudda. Men, parken är ju för alla och vi har ju ”klagat” förr på att det är så extremt få som nyttjar parken, så nej jag klagar inte nu. 😉

Vi plockade efter en stund ihop vår packning och började gå hemåt. Precis när vi började plocka ihop började vi frysa som attan. Men då hade vi ju suttit stilla i två timmar så det var inte så konstigt.

Champagne och ostron till mellis

Ostron är upplagt, snart ska det hällas upp champagne
Ostron är upplagt, snart ska det hällas upp champagne

När vi kom hem plockade vi upp ryggsäckarna och började förbereda ostron-mellis. lagom när det börjat skymma så var det dags att testa tre olika varianter av ostron. Den högst upp till höger i bild var helt neutral, den längst upp till vänster hade en liten klick sambal oelek (ser ni den lilla röda klicken?) och den längst ner i mitten hade en gratinering på vitlökssmör och scharlottenlök. Vi hade inte smakat en neutral tidigare. Den tyckte vi var sådär. Smakade mest hav. Typ kallsup, hehe. Vitlökssmöret och löken blev lite för mycket och tog över. Gott, men nästa gång tar vi lite mindre. Den som var allra bäst var den med sambal oelek. Andreas hade lite för mycket på sin så han vill ta mindre nästa gång.

Champagne och ostron till mellis på nyårsafton
Champagne och ostron till mellis på nyårsafton

Ostronen njöts tillsammans med champagnen från lunchen. Iklädda underställ 🙂 Det var det där med kontrasterna.

När vi var klara med melliset började vi förbereda för middagen, duschade och bytte om. Hur middagen såg ut kommer senare.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.