livet

NYÅRSAFTONSPICKNICK I PARKEN ÄR EN TRADITION

God fortsättning, vänner! Nyårsaftonspicknick i parken har nu blivit en tradition. Efter tre tillfällen så är det väl en tradition? Det började första året då vi precis hade träffats och fortsatte sen förra året. Det var ju så trevligt så det fick fortsätta även i år.

Nyårsaftonspicknick som började med champagne
Nyårsaftonspicknick som började med champagne

Denna gång startade vi nyårsfirandet med champagne redan vid picknicken. Det är ju godast att känna smakerna innan man börjat dricka annan alkohol. Så vi startade picknicken med en liten fördrink, kan man säga.

Jag var glad som ett barn på julafton då jag vaknade och konstaterade att det var soligt ute! Det har vi verkligen inte varit bortskämda med under denna höst och vinter. Så perfekt med sol på nyårsafton.

Vi dukade upp vårt italienska plock.

Nyårsaftonspicknick som fortsatte med italienskt plock.
Nyårsaftonspicknick som fortsatte med italienskt plock.

Efter ett glas champagne så högg vi in på lunchen och vinet. Och njöt av utsikten.

Nyårsaftonspicknick med sol och vacker utsikt.
Nyårsaftonspicknick med sol och vacker utsikt.

Och njöt av lugnet. Vi hann lagom säga att det är så fascinerande lugnt trots att detta är mitt i stan. Det var så lugnt och stilla ända tills…

…det här festgänget drog in och kraschlandade med grill, mat och dryck vid bordet intill vårt. Hahaha. Det var inte speciellt livat och stökigt, men när 20 pers leker, äter och dricker så hörs det. Jag klagar inte alls. De hade trevligt och det hade vi också. Och vi brukar alltid tycka det är synd att inte många nyttjar parken. Det var mest komiskt när vi just sagt att det var så tyst. 🙂

Det var riktigt blåsigt och inte så varmt, så vi var nöjda med vår nyårsaftonspicknick efter en dryg timme. Vi gick hemåt genom skogen. Kastade in sakerna och bytte leriga friluftsbyxor mot lite mer anständig klädsel och gick över till svärisarna. Vi fikade en liten stund innan vi gick hem till vårt för att fortsätta vårt firande. Mer om det senare.

Jag hoppas ni hade en trevlig nyårsafton! Berätta gärna!

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  mittgodastefinaste
  1 januari, 2020 at 09:10

  Tittar in och önskar dig ett alldeles makalöst 2020!

  Kram Jenny

 • Reply
  NYÅRSDAGSPROMENAD I SOLSKEN ELLER INTE - Gott för själen
  2 januari, 2020 at 05:54

  […] och fuldansade på köksgolvet till halv två. Här kan ni se hur vår nyårsafton startade med picknick med champagne. Middagsbilderna kommer […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  3 januari, 2020 at 08:02

  Vilken mysig tradition detta! Och ni lyckades pricka in fint väder också 🙂 Önskar god fortsättning på det nya året!!!

 • Reply
  Ulrica
  3 januari, 2020 at 09:01

  Vilken härlig tradition <3.
  Ja, jag låg nerbäddad i sängen i princip hela dagen och kvällen. Jag blev serverad jättegod mat som de andra grillat på elden, och såg fyrverkerier som personalen i Säfsen sköt upp vid tolvslaget. Inte alls det nyår jag hade hoppats på, men så är det :-). KRAM

 • Reply
  VÅR NYÅRSAFTON - DUKNING OCH MIDDAG - Gott för själen
  6 januari, 2020 at 09:02

  […] Tänkte att vi skulle titta lite på vår nyårsafton när det gäller dukning och middag. Det brukar ju vara så roligt att se. Tycker jag i alla fall. Hur vi kickade igång vårt firande på dagen kan du se här. […]

 • Reply
  NYÅRSAFTON- PICKNICK, CHAMPAGNE OCH OSTRON - Gott för själen
  2 januari, 2021 at 09:05

  […] men det gjorde inte så mycket. Som sagt, glada över att det inte var värre. Förra året var det klarblå himmel och strålande sol! Nyårsafton 2018 års upplaga av vår picknick innehöll snö. Vår första nyårsaftonspicknick, […]

 • Reply
  NYÅRSAFTON 2021 - PICKNICK I VATTENPARKEN - Gott för själen
  1 januari, 2022 at 02:14

  […] här såg det ut nyårsafton 2020. 2019 års upplaga avnjöts under klarblå himmel. 2018 var det ruggigt. Och här kan man läsa om vår allra första […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.