livet

VÅR NYÅRSAFTON – DUKNING OCH MIDDAG

Tänkte att vi skulle titta lite på vår nyårsafton när det gäller dukning och middag. Det brukar ju vara så roligt att se. Tycker jag i alla fall. Hur vi kickade igång vårt firande på dagen kan du se här.

nyårsafton dukning
nyårsafton dukning

Dukningen blev lite liknande som förra året. Då köpte jag söta hattar. De fick hamna på bordet även i år. Och de där små guldpaketen och stjärnorna har varit med på mina festbord i många år. Jamen de är ju rätt fina trots allt.

Små vaser med blåbärsris, för att flörta lite med våren, fick det bli även i år. Sen kan det ju hända att jag glömde köpa snittblommor och var jättebesviken på mig själv, men det fick lösa sig med hyacinter. Och det blev ju fint det också.

Råraka till förrätt på nyåraftonens middag
Råraka till förrätt på nyåraftonens middag

Vi startade middagen med Krispig råraka med skagenröra och rom. Jättegott, men nästa gång ser vi till att ha mera skagenröra.

Oxfilé och potatiskorgar till nyårsaftonens middag
Oxfilé och potatiskorgar till nyårsaftonens middag

Varmrätten tog vi från det här receptet, fläskfilé med svampsås och frasiga potatiskorgar. Vi bytte ut fläskfilén mot oxfilé, champinjoner mot portabellosvamp och la till färsk sparris. Potatiskorgarna var jättelätta att göra. Lite pyssel, men inte svårt. Det ser ju lite trevligt ut så det får nog bli flera gånger.

Lakritsfluff och färska hallon till dessert på nyårsaftonens middag
Lakritsfluff och färska hallon till dessert på nyårsaftonens middag

Och till dessert blev det Dumlelakritsfluff som jag pimpat med färska hallon.

Vid tolvslaget gick vi ut. Medan vi tittade på fyrverkerierna vi fortsatte på champagnen vi öppnat tidigare under dagen. Det har helt klart minskat med fyrverkerier med åren. A’s hund bryr sig inte det minsta, men skönt för de skräckslagna djuren att det minskar. Efter en stund gick vi in igen och drack ur den sista slurken. Sen kom vi in i andra andningen och fick undan disken och fuldansade på köksgolvet till halv två. 🙂

Det var vår nyårsafton, med dukning och middag. Vi fick till en sån bra trerätters! Vi var nöjda båda två med alla tre rätterna. Visst, det går alltid att förbättra. Det hade kunnat vara mera skagenröra i förhållande till storleken på rårakorna och potatismoset hade kunnat få lite mera salt. Och A hade hellre sett lakritspulver istället för de hårda bitarna uppepå, men det gillar jag som kontrast och tuggmotstånd. Smådetaljer. Men på det hela taget var vi supernöjda med middagen och kvällen.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  6 januari, 2020 at 09:46

  Jättefin dukning! Snyggt med svart, vitt och grönt. Tror jag måste fixa en svart duk, kan man ju göra blomstermandala på också. Önskar dig en fin fortsättning på det här året. Kram

 • Reply
  FREEDOMtravel
  8 januari, 2020 at 06:57

  Vacker dukning! Dessutom ser (och låter!) er meny helt fantastiskt god ut!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.