livet

TVÅ KOMMA IKAPP-DAGAR

Nu har jag två komma ikapp-dagar. Jag har tagit ledigt torsdag och fredag. Jag har egentligen inte tid, men vill föregå med gott exempel gentemot mina medarbetare. Viktigt med återhämtning.

När de säger att de inte har tid att vara lediga så peppar jag dem att ändå släppa taget. Så fastän jag känner att jag har mycket på jobbet så tar jag ledigt. Vill pyssla med lite saker hemma. Kanske tvätta fönster och städa, kanske ta nån löprunda, kanske styra upp med fakturor och kvitton kring husbygget, fixa med bilder. Jag behöver inte vara sysslolös om jag säger så. Ska försöka ta det lugnt, men behöver också ordna med lite saker privat för att känna att jag är i balans.

Idag ska jag börja med att hämta mina föräldrar i Uppsala. Jag ska följa med dem till banken. Den äldre generationen är generellt inte vana vid att ens behöva diskutera med banken och jag tror de är lite för snälla. De har själva haft corona (förmodligen smittade på vårdcentral eller sjukhus) och har fått båda sprutorna. Jag kommer självklart att ha munskydd. Så det ska nog gå bra.

Sen kommer jag nog passa på att åka till Plantagen. Vill uppdatera mig på lite blommor och krukor. Kan behövas. Bilderna i det här inlägget är en månad gamla 🙂 Men vad gör det. De är fina ändå. Vi får se framåt söndag ifall jag tycker att jag lyckats med mina komma ikapp-dagar 😉

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  27 mars, 2021 at 10:34

  Bra föredöme med ledigheten! Lite annorlunda stämning på mitt jobb. Där skickar folk gärna mejl på natten eller helgen (vissa alltså) och ibland känns det som lite ”status” att visa att man jobbar jämt. Mina närmsta kollegor är inte så, som tur är 😉

  • Reply
   Lena
   27 mars, 2021 at 06:48

   Det var på 90-talet som det var coolt att jobba mycket. Nu framgick det ju inte om du syftar på nån med chefsposition, men är man chef ska man definitivt inte maila utanför normal arbetstid. Big no no! Det ger helt galna signaler.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.