livet

JULEN ÄR UTKASTAD, MEN SNÖN LIGGER KVAR

Julen är utkastad här hemma nu. Så skönt! Men som vanligt känns det lite tomt. Snön som vi fått över helgerna ligger fortfarande kvar i alla fall, så än så länge är det vinter.

Julen är utkastad, men snön ligger kvar
Julen är utkastad, men snön ligger kvar

Bilderna är tagna för ett par dagar sedan. Samma dag som vi var ute på den här promenaden! Då var julen fortfarande kvar och solen strålade från en klarblå himmel. Julen är borta och solen lika så, i skrivande stund. Och snön lär försvinna i veckan då det sägs bli uppåt 8 plusgrader!

julen är utkastad, men snön ligger kvar

Just nu ser det lite kallt ut att ta en fika här. Men med varma dynor och plädar och varmt kaffe så skulle jag gärna sitta här!

Jag bävade lite innan för att fälla ihop de där vackra handgjorda adventsstjärnorna från Watt o Veke, men det gick hur bra som helst faktiskt. Det var bara att lossa på kardborrebanden och snörena så fällde dem nästan ihop sig själva! Det gick till och med att lägga tillbaka dem i originalkartongerna.

Vi började bortplockandet av julen redan i fredags och igår höll vi på från morgon till kväll, med ett avbrott för att uträtta lite ärenden. Det tog verkligen tid den här gången. Men nu är allt borta, som sagt, och allt är återställt. Andreas ska bara bära ut lådorna i garaget igen. Jag fick en sträckning i ryggen för ett par dagar sedan, så det är bäst att jag låter bli, även om det kliar i fingrarna att hjälpa till.

Idag blir det lite mera pyssel här hemma. Skicka nåt mail, beställa vaccinationstider, fixa med nån manick så vi kan få tv ”på riktigt” här hemma (har varit utan tv sen vi flyttade in för sju månader sedan) och sortera papper kanske. Och som vanligt ska jag träna på att tänka på vad jag faktiskt hunnit med alla de här lediga dagarna och inte fokusera på vad jag inte hunnit med. För det är ju faktiskt så att vi har kunnat sätta check på en hel del saker!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.