livet

KALKONMIDDAG HOS SVÄRFÖRÄLDRARNA

I lördags var vi på kalkonmiddag hos svärföräldrarna. Det var jättetrevligt och gott som vanligt.

På dagen var vi på stan i ett par timmar för att uträtta lite ärenden. Det var väldigt glest med folk, som tur var. Butikerna följde restriktionerna om maxantal i butiken. Utanför Asplunds blomsterhandel fick vi köa för att få komma in. Där höll både kunder och personal hårt på gränsen max 5 kunder i butiken. Bra där!. Efter en liten stund fick vi komma in och plockade ihop den här buketten till kvällens födelsedagsbarn.

Svärmor fyllde år och bjöd in till födelsedagsmiddag. Fint dukat som vanligt. Det var reducerad styrka som kunde komma. Fyra stycken var hemma på grund av sjukdom och jobb, så förutom vi så var det svägerskan och hennes son som var där.

kalkonmiddag hos svärisarna

Svärisarna, som har sina rötter i Tyskland, har berättat att det var vanligt med kalkonmiddag under julen i hemlandet. De brukar försöka bjuda på det nån av juldagarna eller så här till födelsedagen, några veckor efter jul. På bordet dukades det fram kalkon, kokt potatis, brunsås, varm rödkål och brysselkål. Och sen blev det apelsinmousse till dessert. Kvällen avslutades med kaffe i soffan. Gott och trevligt som sagt!

Igår betsade jag ett skåp som ska stå i hallen. Ni ska få se sen. Det blev riktigt bra.

Ha en bra start på veckan, vänner!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.