livet recept

LAXFILÉ MED FÄRSKOST OCH MANDLAR

Mums vilken god rätt jag blev bjuden på igår kväll. Laxfilé med färskost och mandlar var en väldigt trevlig bekantskap!

Laxfilé med färskost och mandlar
Laxfilé med färskost och mandlar

Jag har jobbat intensivt i tre dagar. När jag kom hem hade Andreas fixat så mysigt med brasa, tända ljus och hällt upp vin. Pluspoäng! Han hade också förberett middagen. När vi haft brashäng en stund fortsatte han med middagen medan jag städade lite.

Han ugnsstekte laxen och på slutet hade han en kräm på färskost, honung, dijonsenap och hackad mandel. Till det serverades kokt potatis och kokta frysta grönsaker. Enkelt, men jättegott. Perfekt balans mellan syrligt, sött, och sen crunch’et som pricken över i!

Det blev en tidig kväll. Vi båda var nog rätt trötta.

Idag blir det förberedelser för kvällen. Vi har bjudit över Andreas föräldrar på middag. Det var på tiden! Ser fram emot det!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ulrica
  11 januari, 2022 at 10:19

  Men wow, det lät supergott!! Vi gillar lax här hemma så det receptet ska jag nog låna :).
  Så himla fint du plåtat bilderna, jag gillar vinklarna!!
  Kram Ulrica

  • Reply
   Lena
   12 januari, 2022 at 05:35

   Tack snälla! Vad glad jag blir!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.