livet

BRASHÄNG MED VARM CHOKLAD

Igår kväll startade brasmyset med brashäng och varm choklad. Det var nån gång på Hedenhös tid som vi drack just det senast och jag vet inte hur jag kom på det, men gott var det.

brashäng med varm choklad
Brashäng med varm choklad

Jag jobbade hemifrån igår. Likaså Andreas. Det var ett riktigt ruggigt väder på dagen. Det regnade på morgonen och en bit in på förmiddagen och på eftermiddagen. När det blev uppehåll så tog vi en prommis på lunchen. Skönt på ett sätt, men samtidigt ruggit och rätt halt. När vi sen jobbat klart för dagen tände Andreas en brasa för lite avkoppling innan middagsbestyren.

brashäng med varm choklad

Egengjord varm choklad fick det bli. Jag tog 1 matsked kakao, 1,5 matsked strösocker och två rutor mörk choklad och blandade med 1 matsked matlagningsgrädde och 1,5 dl mjölk som jag värmt innan. Sen spritsade jag spraygrädde (ja, det är godare med vanlig vispgrädde, men det fick bli en snabblösning), strösslade på små marshmallows och pudrade kakao uppepå hela rasket. Det blev riktigt gott. Och riktigt mysigt.

Till middag blev det baconlindad kycklingfilé som stektes i ugnen, och mot slutet hade vi på en sås på smaksatt crème fraîche, chilisås, sweet chilisås, hackad röd paprika och skivade smörstekta färska champinjoner. Och till det det glas rött. Det var jättegott, men jäklarns vad mätta vi blev.

Sen satt vi och lyssnade på musik och fortsatte sippa på vinet innan ögonen trillade ihop. Fredagkvällar är det helt hopplöst att hålla sig vaken.

Nu ska vi snart göra oss i ordning för att åka till Uppsala och hämta vår beställda matta. Nu håller vi tummarna att den passar in! Ett par sportbutiker har vi tänkt titta in på också. Jag behöver byxor. Ikväll blir det middag hos svärisarna.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    FREEDOMtravel
    5 februari, 2022 at 07:30

    Mysigt! Ja, halt är det verkligen nu. Vet inte hur många gånger jag har hållit på att göra en vurpa …!

    • Reply
      Lena
      6 februari, 2022 at 09:04

      Nu vill man gärna bli av med den där isen så man kan knata på lite!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.