hälsa & friluftsliv

LÖRDAGSPROMENAD MED ÖVERRASKNINGSFIKA

Det blev en lördagspromenad med överraskningsfika igår. Det hjälpte att sura över det tråkiga vädret på förmiddagen. Himlen sprack upp och bjöd på ett antal timmars sol!

Vi bestämde oss för en promenad efter lunch. När vi går hemmavid så brukar det bara bli 2-3 km, men igår skulle vi ta en liiite längre tur. Men fortfarande utgå hemifrån.

Oftast brukar Andreas fråga var jag tycker vi ska gå, men den här gången märkte jag att han var lite mera bestämd på vilken riktning vi skulle välja.

När vi kom ner mot centrum skulle vi vika upp för en ”mördarbacke”.

Vi skulle upp på Kyrkåsen. Det är precis som det låter, en ås bakom kyrkan. En liten grön oas i stan där man brukar ha en brasa på Sista April och midsommarfirande, bland annat.

Där finns också en lekplats för barn och en stuga som har öppet för fika ibland. Jag hade helgen innan pratat om att jag nog aldrig varit upp där och sett hur det ser ut. Så han tänkte att han skulle ta mig dit. Dit går vi nog fler gånger. Det var riktigt mysigt.

Sen visade det sig att han tänkt bjuda mig på överraskningsfika. Det är rätt sällan som vi går på caféer. Oftast fikar vi hemma. Men nu ville han bjuda mig på fika på Enköpings äldsta konditori, som ligger precis nedanför åsen, mitt emot resecentrum. Drott har originalinredningen kvar från 1951!

Och jaa, gammalt är det ju. Det är ju rätt tydligt, minst sagt. Många stammisar brukar visst hänga här. Förstår att det är populärt eftersom de öppnar kl 5. på vardagar, kl 6 på lördagar. På söndagar har de sovmorgon. Då öppnar de först kl 7 🙂

Sen är det ju upp till var och en att tycka att det är antingen sunkigt eller charmigt med det gamla och slitna.

Vi lyxade till det med varsin bakelse till kaffet. Andreas tog en Budapest-stubbe och jag en Mocka-maräng. Egentligen är det ju godast med en vanlig kanelbulle, men ändå valde vi en bakelse. Kanske mest för att det känns lite mer speciellt och lyxigt. Men det blev i vilket fall en jättemysig promenad och fika!

Sen knatade vi hem och fortsatte med en glögg ute i eftermiddagssolen. Ja, jo, glögg. Jamen vinter + sol = glögg. Det vet ju alla 🙂

Sen planterade jag om pellisar, som övervintrat i uthuset, medan Andreas meckade med min bil, innan det blev brasmys och middag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.