livet

BARNDOMSVÄNNER TILL MIG KOM PÅ BESÖK

Barndomsvänner till mig kom på besök till oss i lördags. Om man är 14 år när man lär känna varandra så är man väl barndomsvänner, tänker jag. De blev ett par när hon var 13 och han 15. I samband med det lärde jag känna dem. Vi har haft kontakt och setts då och då under alla år.

Barndomsvänner till mig

De kom med bussen från Uppsala på eftermiddagen. Vi började med att plocka upp dem på resecentrum och åkte ner till lasarettet för att parkera.

Intill lasarettet ligger ett rekreationsområde där vi bestämt oss för att chilla en stund. Området Dyarna och Gröngarnsåsen ligger fint längs ån, och ändå väldigt centralt. Det var mycket folk i rörelse och de två första borden vi passerade var upptagna. Jag hade inte så stora förhoppningar om att vi skulle få vårt favvobord…

Fikade i Dyarna med arndomsvänner till mig

Men jodå, vi hade tur. Vi kraschlandade med ryggsäck, vantar och fika. Bjuder på en icke-perfekt blogg-bild i farten. Bullar och kakor serverades direkt ur påse och plastburk och kaffe ur enkla muggar. Det behöver inte vara så komplicerat och fint bara för man har gäster med sig.

Solen värmde och det var nästan vindstilla. Det var så skönt.

Barndomsvänner till mig

Det var en hel del fåglar i farten. De här svanarna skrattade vi gott åt. De liksom sjönk ner med huvudena en bit och upp igen. Svårt att förklara, men roligt såg det ut.

Barndomsvänner till mig

Ett par timmar senare landade vi hemma hos oss. Vi startade med rundvandring i huset, cava och krutonger med ädeloströra och gräslök.

Jahapp, och där var sista bilden för kvällen. Jag glömde helt att fota själva middagen. Typiskt! Men men. Trevligt hade vi. Jättetrevligt. Framåt halv elva var det dags för dem att ta bussen hem till Uppsala igen. Vi gick med dem så de skulle hitta och vi fick en skön promenad. Då hade vi pratat ikapp det mesta och fått umgås i några timmar. Så mysig eftermiddag och kväll!

Och igår hade vi en sån skön vårdag utomhus. Riktigt varmt och skönt. Pysslade och planerade, mätte och funderade. Andreas dotter och sambo kom över en stund på fika också. Trevligt.

Då laddar jag för en veckas ledighet igen. Skönt att ladda batterierna!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  21 mars, 2022 at 02:05

  Så trevligt ni ser ut att ha haft det! 🙂 Mysigt att träffa gamla vänner sådär och bara umgås.

  • Reply
   Lena
   22 mars, 2022 at 12:08

   Det var verkligen mysigt och trevligt!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.