hälsa & friluftsliv livet

TUSSILAGO OCH IS PÅ SAMMA TUR

Igår såg vi tussilago och is på samma tur. På den hiking-tur vi tog igår då vi firade årsdagen för vår förlovning, lite i förväg. Det känns väl lite väl tidigt med tussilago redan 12 mars i Mälardalen. Eller?

 tussilago och is på samma tur

Vi tog oss till Härjarö, där vi oftast hänger, men just ”vår klippa”, förlovningsklippan, var upptagen då vi kom. Vi vände om och gick tillbaka några hundra meter till ett annat ställe. Det blev bra det också. Det kommer ett inlägg om vår supermysiga dag med en trerätters i skogen.

Förra helgen då vi var där hade isen trängt upp en del, men under veckan hade det verkligen kommit upp många isflak på stranden. Det blir ju faktiskt som vackra skulpturer.

 tussilago och is på samma tur

Efter att jag fotat isflaken så vände jag mig om och denna lilla sol nästan bländade mig bland de brungrå bladen. Det är alltid så mysig känsla att få se årets första, men är inte lite extra tidigt? Tussilago och is på samma gång liksom.

Efter en toppendag i skogen chillade vi en stund. Fortsatte firandet med resten av champagnen från dagen innan.

Vi åt en sen middag med Mello i bakgrunden. Lite senare flyttade vi till soffan och tog fram ost och kex. Vid det här laget var vi riktigt mätta. Först en trerätters i skogen, sen en tung kötträtt med potatisgratäng och sen toppa med ost och kex. Liiite för mycket kanske.

Inatt sov jag faktiskt i ett sträck till halv åtta. Det hör inte till vanligheterna numera. Och Andreas vaknade i princip samtidigt. Det hör inte heller till vanligheterna att tröttmössan går upp samtidigt som jag. Vi fortsatte firandet med en lite extra mysig frukost.

I eftermiddag ska vi åka till Stockholm för att fira Andreas systersons födelsedag. Ska bli roligt att få se hans nya lägenhet.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tina ME
    13 mars, 2022 at 09:45

    Visst är det härligt att våren kommer nu! Kram //Tina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.