hälsa & friluftsliv

DET TAR EMOT ATT GÅ TILL GYMMET

Förstår inte varför det tar emot att gå till gymmet numera. Eller, varför det tar emot att träna över huvud taget. Det som jag mer eller mindre alltid gjort regelbundet förut.

tar emot att gå till gymmet

Jag kan inte skryta med att jag tränat speciellt ofta, utom korta perioder, men jag har åtminstone hållit mig till en gång i veckan tidigare. Jag tycker det är så skönt att träna. Jag tycker det är roligt. Jag mår bra av det och får energi. Så varför?! Ja, visst, när jag har 10-14-timmars arbetsdagar plus restid på två timmar, då är det ju lite svårt att hinna. Men det är ju oftast bara en vecka i månaden. I tisdags lyckades jag komma iväg på ett pass på lunchen iallafall.

Hmm, får se nu, vad ska jag välja… 😉 Det var ganska folktomt. Även om jag inte var helt ensam.

Den här har jag nåt slags hatkärlek till. Enbens bulgariska med kettlebell. Ni ser i spegeln. Man sätter upp ett ben på en bänk eller nåt, tar en kettlebell på armen (i detta fall 8 kg) och sänker sig ner. 10 ggr. Och tre set.

tar emot att gå till gymmet

På första bilden hade jag en 10 kg-hantel, men det var mest för syns skyll. Den var lite väl tung att lyfta över huvudet 🙂 Här har jag 6 kg. I den övningen sitter jag på en bänk och har en hantel i vardera hand och lyfter över huvudet och ner till axelhöjd. Typ. Bra för min kontorskropp!

Sex-sju övningar är lagom för ett pass tycker jag. Det blev sex i tisdags. Får se när jag kommer iväg nästa gång. Bara man får upp en viss frekvens så kanske det inte tar emot att gå till gymmet lika mycket. Att komma upp i den där beroende-nivån igen hade varit bra!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Butta
    14 oktober, 2022 at 12:51

    Va bra gjort! Jag har artros i ett knä så det går inte alls 😢

    • Reply
      Lena
      14 oktober, 2022 at 07:21

      Ja, jag kände mig riktigt duktig!

      Usch då, det lät inte kul alls!

  • Reply
    Ulrica
    21 oktober, 2022 at 12:01

    Det kanske bara är för att du gjort samma sak så länge, att något mentalt säger att du behöver en liten paus bara.. snart är du igång i dina normala gängor ska du se :). Jag ska faktiskt prova på Crossfit via jobbet om ett par veckor.. supernervös men det ska bli skoj att prova och se vad kroppen orkar med.
    KRAM och trevlig helg, vännen.

    • Reply
      Lena
      22 oktober, 2022 at 07:54

      Så kan det nog säkert vara. Att det blivit lite slentrian och att jag känner tristess. Mycket möjligt. Hmm crossfit har jag aldrig testat, men det är säkert både roligt och skitjobbigt!

      Kram och trevlig helg till dig också!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.