livet

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN 2022

Hörrni! God fortsättning på julen 2022! Vilken julafton vi hade! Så mysigt! Det var krispigt kallt ute och solen strålade in genom fönstren från morgon till eftermiddag och nästan hela våra familjer var samlade.

God fortsättning på julen 2022

Lilla samlingen Nittsjö-tomtar sprider julstämning i köksfönstret. Så söta de där.

God fortsättning på julen 2022

Som vanligt glömde jag fota vid vettiga tillfällen, trots att jag blev påmind. Men några bilder blev det. Vi startade vårt firande med glögg- och fikamingel vid 12. Nästan alla våra ungar (min dotters pojkvän jobbade bara), våra föräldrar, Andreas syster och pojkvän kom (hans systerson kunde inte komma heller). Min systers familj har firande på sitt håll. Vi brukar inte ses på julen.

14 personer samlades för en enkel stund för att fira in julen och prata en stund. Mysigt att kunna samlas nästan alla våra nära.

När fikat var klart och Andreas familj gick till sitt så hjälptes vi alla åt att plocka fram julbordsmaten. Även om vi förberett en hel del så är det ju ett visst pyssel med att skära skinka, lägga upp saker i fina skålar och på fat, koka potatis och ta fram dryck. Men är man nio personer så går det snabbt.

God fortsättning på julen 2022

Dekorationen på matbordet blev lite extra allt i år. Hyacinterna fick stå i raggsockor i år igen. Vi köpte dem i början på veckan, men de fick stå i uthuset i 10 grader till en början. Sen var det svårt att tima in exakt rätt dag för att de skulle hinna spricka ut. Jag misslyckades denna gång. Me okej ändå. Några sprayade appen, brysselkål och guldkulor fick samsas med blockljus och granslingor.

Och min kära sambo är en dekoration i sig 🙂 Fin i kostym (utom kavajen som blev för varm).

Vi åt och drack gott och småpratade. Kalle Anka fick stå på i bakgrunden när det var dags. Vi flyttade oss till soffhörnan efter en stund. Fixade lite mera fika och glögg. Sen var det dags för tomten att komma. Äldsta sonen ”gick för att köpa tidningen” och tog på sig en luva.

God fortsättning på julen 2022

Det roligaste var nog det här. ”Är man storebror så är man”, som jag sa. Mellansonen gav denna till sin lillasyster. Han har alltid småretats med henne ändå sen de var små. I julklappen till henne låg en julklapp med kodlås…

Koden fick hon knäcka med hjälp av rimmet. Hon lyckades! Lyckas ni? 🙂

När alla klappar var öppnade, och den mesta disken var undanplockad, så var det dags för Andreas att gå över till sina föräldrar och vi andra fortsatte med att spela sällskapsspel. Andreas kom tillbaka efter ett par timmar och vi fortsatte julmyset innan det var dags att krypa till kojs. Mina föräldrar och äldsta sonen och sambo sov över. Sonen ska låna min bil i några dagar och skjutsade hem mormor och morfar till Uppsala idag på förmiddagen.

I eftermiddag ska vi till svägerskan och pojkvän på julfika och sedan till svärisarna på middag. Det blir en god fortsättning på julen 2022!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.