livet

MELLANDAGAR ÄR SOM DE SKA VARA

Våra mellandagar är som de ska vara. Enligt min smak. Vi är lediga och kör en blandad kompott. En blandning av allt. Vi blandar avkoppling med att vi försöker få lite saker gjorda. Det blir mycket soffhäng, men att sitta där timme efter timme gör en ju dum i huvudet. Iallafall känner vi så. Vi blir så galet trötta om vi bara sitter stilla.

mellandagar är som de ska vara

På annandagen, när vi chillat i ett antal timmar, så städade vi ur skafferiskåpet. Torkade ur och slängde det som blivit för gammalt. Vi ska köpa en hyllinredning till skåpet så att man kan dra ut hyllplanen. Betydligt lättare att se vad som finns däri.

Vi behöver också knivblock och bestickinsats till ett par lådor. När vi byggde nytt så ville vi först känna efter hur vi ville ha det i skåp och lådor innan vi köpte insatser. Vi åkte runt hos bygghandlarna för att kolla ifall de säljer Marbodal. Tredje försöket, Karl Hedin, där finns det. Nu ska vi bara bli uppringda av rätt person så vi kan beställa.

mellandagar är som de ska vara

Igår satt vi med varsin dator i knäet i några timmar och försökte grovplanera sommarsemestern. Funderar på vad vi vill göra och hur vi ska prioritera både tid och pengar. Det är ju liksom omöjligt att göra allt man vill. När vi tröttnat på soffhänget så gjorde vi ett städryck igen. Andreas städade tvättstugan, som blivit lite av en avstjälpningsplats och skämsrum. Nu är det sååå fint! Och vi tog sen tag i kontoret. Galet mycket pappershögar och kvitton som skulle sorteras in i pärmar och slängas. Men. Nu kan vi sätta check på det! För stunden… 🙂

Och jag har stuckit emellan med att tvätta dukar från juldagarna och lakan från övernattande gäster, de här mellandagarna.

Även när det gäller ätandet så försöker vi blanda. Vi varvar rester från julbordet med nåt helt annat. Igår blev det tacos till exempel. Jisses vilket gott avbrott! Här är förresten ett tips på en god rätt för att ta reda på kålen efter julbordet.

Idag ska vi ut på en liten hike. Vi var på väg igår, men när vi tittade på den uppdaterade väderprognosen så ändrade vi till idag istället. Det blir säkert en fin dag oavsett väder. Det var så länge sen vi var ute på tur. Vi har prioriterat annat under hösten. Ser fram emot en skön dag ute!

Så en blandning av mat, avkoppling och aktivitet på olika sätt har vi haft. Våra mellandagar är som de ska vara enligt oss.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.