umgänge

TOG EMOT MIDDAGSGÄSTERNA I BADROCKAR

Igår var nog första gången som vi tog emot middagsgästerna i badrockar. Vi bjöd in svägerskan och hennes särbo till middag och frågade om de ville bada också. Och det ville de.

tog emot middagsgästerna i badrockar

För att göra det lite smidigare hade vi bett dem duscha hemma först, så det skulle vara bara att hoppa i badet direkt när de kom. Vi duschade och gjorde oss färdiga för bad och tog alltså emot dem i badrockar. Hehe, lite märklig känsla. 🙂

tog emot middagsgästerna i badrockar

Jag hade förberett förrätt, dessert och dukning innan. Andreas hade förberett varmrätten och ved för både braskamin och eldkorg ute. Och ljus i lyktorna.

tog emot middagsgästerna i badrockar

Gästerna bytte om och vi tassade ut till badet. De hade aldrig badat vintertid förr och blev förvånade över att det inte kändes så kallt att gå i bara badkläder till tunnan. Det är visserligen bara ett par meter, men ändå. Vi satt där i en dryg timme. Vi delade på en flaska Cava och lite tilltugg. Vi och de verkade tycka att det var en riktigt mysig stund. Sen gick vi in och duschade av oss kloret allihopa innan det var dags att äta. Vi bjöd på räkceviche (recept kommer), senaps- och honungsbakad lax (recept här) och dumlelcakritsfluff (recept här). Det blev jättebra och gästerna verkade nöjda.

Det var, som sagt, första gången som tog emot middagsgästerna i badrockar, men förmodligen inte sista. Kanske får vi fler gäster som vill bada.

Idag tar vi en tur till blomsterbutiken. Svärmor fyller år och har bjudit in till middag ikväll. Kanske ska vi förbereda för nästa helgs resa. Skönt att inte göra allt i sista stund.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.