inredning livet

ATT SOVA KUNGLIGT KÄNNS SOM EN SJÄLVKLARHET

sova kungligt

Det borde vara en självklarhet för alla att sova kungligt, för att använda ett gammalt uttryck. Många sover dåligt och jag tänker mig att det i många fall beror på vilken säng, kudde, täcke och sängkläder man har.

sova kungligt

Sängen bör ju vara en bra avlastning för kroppen och ge den vila den behöver. Kudden bör vara i rätt nivå för ditt huvud och passa din sovstil. Det kanske är så att du har på ett sätt bara för att du är van vid det, men som egentligen inte är optimalt. Det kanske kan vara värt att utmana sig lite och faktiskt ändra för att sova bättre i längden.

sova kungligt

Dessutom kanske man inte ska ha samma hårdhet på sängen som sin partner. Mitt råd är att ta sig till en butik där ett proffs kan vägleda dig till rätt beslut. Det går att ha olika hårdhet på de olika sidorna, även om man har en fullbred madrass. Jag kan varmt rekommendera KungSängen som jag haft i många många år. Jag kan verkligen sova kungligt i vår KungsSängen-säng.

Så här såg sovrummet ut då jag var nybliven singel och flyttade till lägenhet. Inte jättestor skillnad mot nu.

sova kungligt

Sen ett tag tillbaka är jag såld på bambulakan. De är otroligt mjuka och sköna. Känns svala när man kryper ner och sen tycker jag att de andas bra under natten. Här kan du hitta några som jag kan rekommendera. De som heter Prima är av bambu.

Dottern har länge drömt om ett tyngdtäcke. Jag åkte till KungSängen-butiken och fabriken här i Enköping, och köpte ett tyngdtäcke till henne härom dagen i present. Bara för att. Hon verkade bli väldigt glad!

Något som också bidrar till en god sömn är ett lugnt och behagligt sovrum, med vilsamma färger och växter som skapar balans i inredningen. Här står en växt på min gamla barnstol som jag hade när jag var liten.

sova kungligt

Våra sänglampor är Ranarp från Ikea, men finns enbart i vitt numera. Här finns en massa andra fina sänglampor.

Ett hett tips är att gå in här och botanisera. Det är nämligen upp till 80% rabatt där nu eftersom de har säsongsutförsäljning. De ska flytta så jag misstänker att de vill tömma lagren. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.