resor - långa & korta

BESÖKA CHANIA – VACKERT, GAMMALT OCH TURISTIGT

Jag är glad att vi valde att besöka Chania under vår resa till Kreta. Chania är Kretas näst största stad och allt var väldigt vackert, gammalt och samtidigt väldigt turistigt.

besöka Chania

Mycket verkar kretsa kring hamnen. Den ligger som i en hästsko.

Turistbåtarna låg på rad för att locka resenärer på olika utflykter.

Även om det typ inte går så ska en lastbil ta sig in för att leverera varor. Och går det inte att parkera så gör man det ändå, såklart. 🙂

besöka Chania

Under några hundra år tillhörde Kreta Republiken Venedig (ja, Venedig som i Italien). Många skyltar berättade om hur byggnaderna restes på 1500-talet. Bland annat de här båtvarven på bilden.

Ett antal stackars hästar kördes runt i timmar i hettan. Det var 32-33 grader då vi var där. När turerna var slut parkerades hästarna i solen medan människorna drar sig undan i skuggan. Och, så länge det finns folk som köper de här turerna så kommer det tyvärr att fortgå! Morr!

besöka Chania

Försvarsmuren och fyren byggdes under andra halvan av 1500-talet. Vi tog oss ut dit för att titta.

besöka Chania

Det går att gå intill eller uppepå muren för att ta sig ut till fyren.

Vi var där ganska tidigt på förmiddagen, innan det han bli alldeles för varmt.

besöka Chania

Skönt med solhatt en sån här dag. Jag hade börjat bli lite småförkyld vid det här laget, så jag var lite trött, men vi tog det lugnt.

Chania skiljde sig rätt mycket från Platanias, där vi bodde. Det är bara 20 minuter med bil emellan. Den här staden var mycket mera turistig på så sätt att butikspersonalen var mera tjatig, restaurangerna hade ”inkastare” även lunchtid, restaurangpersonalen inte alls lika trevlig (inte otrevliga på nåt sätt, utan mera neutrala som är normalt hemma).

Det går lätt att åka buss från Platanias när man vill besöka Chania, och skulle visst kosta 2-3 EUR enkel resa. Vi valde taxi. Det var fast pris på 20 EUR, enkel. Vi fick veta att det var poppis att åka buss så det var vanligt att man fick vänta på buss efter buss för att det var fullt. Eftersom jag inte var riktigt pigg så kändes inte det som ett alternativ.

Trött, men nöjd efter en heldag i hög värme, vilade jag lite innan det var dags för middag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.