inredning

ÄPPLEN TILL JULPYNT – DAGS ATT BÖRJA SNART

Det är ganska många år sen jag började ha sprayade äpplen till julpynt. Inte varje år, utan nåt år här och där. Jag vill inte tröttna. Förra året var ett sånt år då jag kände för att ha såna äpplen.

Eftersom de inte ska ätas så brukar jag köpa de billigaste jag kan hitta och jag köper sprayfärg på färghandeln. Jag höll till utomhus eftersom jag inte ville ha svart sprayfärg på golvet. Bredde ut täckpapp för att det inte skulle komma snö eller jord på äpplena. Började med att vända dem upp och ner, även om det inte syns på bilden 🙂

äpplen till julpynt

Sprayade undersidan och runt om först och lät torka. Sen vände jag på dem och sprayade klart alla innan jag lyfte över dem på en kartong. Det gick bra att hålla i skaftet.

äpplen till julpynt

Fick bättra på lite där det blev för tunt. Sen var det bara att låta det torka. Klart!

äpplen till julpynt

Så snabbt och lätt med äpplen till julpynt. De lyfter en juldukning en hel del. Så här såg det ut förra året.

Jag har sett på sociala medier att en hel del har börjat med julpysslandet redan. För vissa är det dags för länge sen medan andra vill vänta. Eftersom de här äpplena inte är så juliga så kan man ju faktiskt ha dem till adventspynt eller noventspynt eller höstpynt eller vinterpynt. Eller vad man nu vill kalla det 🙂 Vilken tur att man får göra som man vill!

Jag var ledig i fredags och jag tar mig en ledig dag idag också. Jag har egentligen inte tid, men ibland måste man bara ta sig tiden. Bäst att passa på när det funkar.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.